Radionicama protiv "androida" 1Kreativna radionica za decu Foto: KC Ribnica

U Galeriji Kulturnog centra „Ribnica“ iz Kraljeva održana je prva u nizu radionica namenjenih deci osnovnoškolskog uzrasta u okviru programa nazvanog „Zimske radionice – dva sata bez telefona“.

Pet tematskih radionica planiranih za narednih deset dana zimskog školskog raspusta imaju za cilj da podstaknu najmlađe da se odvoje od sveprisutnih mobilnih telefona i da to vreme iskoriste za upoznavanje sa nekoliko kreativnih veština poput bojenja stakla, izrade predmeta od papira ili upoznavanje sa osnovama pantomime i nekih društvenih igra.

Na prvoj radionici najmlađi su se upoznali i praktično uvežbavali osnovne tehnike bojenja na staklu. Za sredu su planirane društvene igre, a u petak je predviđeno upoznavanje sa tehnikama izrade predmeta i ukrasa od papira. Program se nastavlja u idući ponedeljak i sredu. Već prvog dana odziv dece iznenadio je i organizatore iz KC „Ribnica“ koji su planirali da radionice realizuju u njihovoj biblioteci, ali su bili prinuđeni da zbog velikog interesovanja radionicu održe u većem prostoru svoje Galerije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari