Radionice za đake i roditelje na Adi Ciganliji 2. septembra 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

U cilju predstavljanja projekta „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“ koji će biti realizovan u svim osnovnim školama u školskoj 2023/2024. godini, ministarstva prosvete i unutrašnjih poslova organizovaće promotivne radionice za učenike i roditelje 2. septembra na Adi Ciganliji od 10 do 18 časova (na delu „Beer Garden“, travnati deo iza Lidla sa Makiške strane).

Radionice će biti interaktivne, a deci će biti predstavljen rad jedinica policije (ronilačka i džudo ekipa Žandarmerije, pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, vatrogasne službe, kriminalistički inspektori Uprave kriminalističke policije, saobraćajne policije, pripadnici Agencije za bezbednost saobraćaja).

Tokom radionica, deca i roditelji će imati priliku da postave pitanja, iznesu predloge i eventualne nedoumice.

U radionicama će pored predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova, učestovati Ministarstvo prosvete, kao i kancelarija Poverenika za zaštitu ravnopravnosti.

Učesnike očekuje niz zanimljivih igara i pratećeg sadržaja, a predviđene su i simbolične nagrade.

Ciljevi projekta „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“ su podizanje svesti kod učenika osnovnih škola o posledicama nasilnog ponašanja u stvarnom i virtuelnom okruženju, prepoznavanje različitih vidova nasilja i diskriminacije, usvajanje strategija za pomoć drugima u nevolji i veština nenasilnog rešavanja konflikata, razvijanje empatije i usvajanje znanja i veština o bezbednom učešću u saobraćaju i ponašanju u vanrednim situacijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari