Radionica za đake, roditelje i nastavnike o bezbednom detinjstvu 1Foto: J. Patarčić/Danas

Policijska uprava Subotica poziva sve učenike osnovnih škola da sa roditeljima, učiteljima i nastavnicima uzmu učešće u promotivnoj radionici koja će se održati u četvrtak, 21. septembra, na platou ispred Policijske uprave od 9 do 12 časova.

Ova radionica označiće početak sprovođenja projekta „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“, koji Ministarstvo prosvete i Ministarstvo unutrašnjih poslova realizuju u školskoj 2023/2024. godini u osnovnim školama u Srbiji.

Ciljevi ovog projekta su podizanje svesti kod učenika osnovnih škola o posledicama nasilnog ponašanja u stvarnom i virtuelnom okruženju, prepoznavanje različitih vidova nasilja i diskriminacije, te usvajanje strategija za pomoć drugima u nevolji i veština nenasilnog rešavanja konflikata.

Takođe, cilj je i da se kod učenika razvije saosećanje i da se informišu o načinima pomoći, podrške i zaštite, kao i da usvoje znanja i veštine o bezbednom učešću u saobraćaju i ponašanju u vanrednim situacijama.

“Roditelji, deca i nastavnici će ovom prilikom moći da razgovaraju sa policijskim službenicima i vatrogascima i iznesu pitanja u vezi novog projekta”, poručuju iz Policijske uprave Subotica.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari