Ni posle dva meseca od početka generalnog štrajka u Fabrici omotnog papira i ambalaže u Vladičinom Hanu nije postignut dogovor između radnika i većinskog vlasnika kapitala ovog preduzeća Kompanije „Brikel“ iz Bugarske.

– Protekle nedelje bilo nam je obećano da ćemo dobiti prvu ratu od 12 neisplaćenih zarada. Kada smo postavili zahtev da se ovo obećanje verifikuje na papiru i potpiše od strane poslodavca rok za isplatu je pomeren za nedelju dana. To se konstantno dešava i zato nemamo poverenje u ovakva obećanja – pojasnio je za Danas Branislav Savić iz sindikata Nezavisnost.

U toku naredne nedelje očekuju se direktni pregovori štrajkača sa predstavnicima Kompanije „Brikel“ Georgijem Georgijevim i Milom Kostovim. „Brikel“ je pre dve godine na berzi otkupio 52 procenta akcija malih akcionara ovog preduzeća. Radnicima je tada obećano povećanje proizvodnje, isplata zaostalih zarada i namirenje obaveza po osnovu poreza i doprinosa prema državi. Radnici su stupili u štrajk zahtevajući da država raskine ugovor o kupovini akcija i bude pronađen novi strateški partner. V. R.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari