Radno vreme prodavnica, tržnih centara i pošte tokom praznika 1Foto: Pixabay/Smzaidi

Tokom novogodišnjih praznika, počevši od 31. decembra, menja se radno vreme u poštama, tržnim centrima i trgovinama u Srbiji, dok će parkiranje u zoniranim delovima Beograda biti besplatno.

Radno vreme trgovina u Srbiji za vreme praznika

Trgovine u Srbiji će u vreme novogodišnjih praznika raditi po izmenjenom radnom vremenu.

U petak, 31. decembra sve radnje Maxi, Mega Maxi, Tempo i Shop&Go radiće skraćeno, do 18 časova.

U subotu, 1. januara prodavnice će biti zatvorene, dok će u nedelju, 2. decembra imati redovno radno vreme.

Prodavnice Idea, Roda i Mercator 31. decembra radiće uglavnom skraćeno do 18 časova, a neradni dan za većinu prodavnica, uključujući i Idea onlajn je 1. januar.

I prodavnice trgovinskog lanca Lidl radiće 31. decembra do 18 časova, a neće raditi 1. januara.

Tržni centri neće raditi 1. januara.

Radno vreme pijaca u danima novogodišnjih i božićnih praznika

Zelene pijace u petak 31. decembra radiće uobičajeno, od 06 do 19 časova, dok 1. i 7. januara (subota i petak) januara neće raditi.

Pijace „Zemun“, „Banovo brdo“, „Bele vode“ i „Dušanovac“ 1. i 7. januara (subota i petak) radiće skraćeno od 06 do 14 časova, dok će 2. januara (nedelja) sve zelene pijace raditi od 06 do 14 časova.

Otvoreni tržni centar Novi Beograd (popularni „Buvljak“) 1. i 7. januara (subota i petak) neće raditi.

Pijaca „Dušanovac“ – prodaja iz vozila neće se vršiti 31. decembra 2021. kao i 1. i 6. januara 2022. (petak, subota, četvrtak), dok će 7. januara (petak) ova pijaca raditi uobičajeno, od 19 do 06 časova.

Pijaca cveća „Krnjača“ 1. i 7. januara (subota i petak) neće raditi.

Pijaca „Palilula“ 31. decembra (petak) radiće od 07 do 20 časova, dok 1. i 7. januara (subota i petak) neće raditi. Dana 6. januara (četvrtak) pijaca “Palilula“ radiće od 07 do 18 časova.

Garaža na pijaci Palilula neće raditi 1. i 7. januara (subota i petak), 2. januara (nedelja) radiće do 15 časova, dok će 6. januara (četvrtak) raditi do 19 časova.

Garaža na pijaci „Zemun“ 1, 2. i 7. januara (subota, nedelja i petak) radiće od 00:00 do 24:00 časa.

Garaža na pijaci „Zeleni venac“ neće raditi 1. i 7. januara (subota i petak), dok će 2. januara (nedelja) raditi do 15 časova.

Praznično radno vreme Pošta Srbije

Tokom novogodišnjih praznika, od 1. do 3. januara, i na Božić, 7. januara, radiće dežurne pošte, saopštila je danas Pošta Srbije.

Svih dana praznika Glavna pošta u Takovskoj 2 u Beogradu i pošta na Aerodromu „Nikola Tesla“, radiće neizmenjeno – non-stop, kao i pošte na gotovo svim graničnim i administrativnim prelazima.

U subotu 1. januara i u petak 7. januara, dežuraće Glavna pošta u Takovskoj 2, pošta na Aerodromu „Nikola Tesla“, i pošte na graničnim i administrativnim prelazima.

U nedelju 2. januara, radiće i pošte u tržnim centrima u Beogradu i Кragujevcu, pošte u Univereksport objektima u Novom Sadu i okolini, pošte u turističkim centrima – na Кopaoniku i Zlatiboru, i druge dežurne pošte.

U ponedeljak 3. januara radiće 54 dežurne pošte u celoj Srbiji, u Beogradu i svim drugim većim gradovima.

U petak 31. decembra i u četvrtak 6. januara, pošte sa celodnevnim radnim vremenom radiće skraćeno – do 17 časova, a 27 pošta u Srbiji, čiji je spiska objavljen na sajtu Pošte Srbije, radiće do 18 časova.

PCR i antigensko testiranje

Institut Torlak će 31.decembra i 7. januara će raditi skraćeno u vremenu od  8 do 15 časova, a 1. januara u vremenu od 8 do 13 časova. Svi pacijenti koji obave testiranje za potrebe RT-PCR i antigenskog testa u vremenu do 13 časova rezultate mogu očekivati istog dana.

Tokom predstojećih praznika pri Gradskom zavodu za javno zdravlje Beograd rad sa korisnicima obavljaće Epidemiološka ambulanta za uzorkovanje briseva za PCR i antigensko testiranje, ponedeljak 3. januar u terminu od 7:30 do 12 časova, Jedinica za zdravstveni nadzor (Sanitarni pregledi), ponedeljak 3. januar u terminu od 7:15 do 13 časova i Prijemno odeljenje u terminu od 7 do 13 časova.

Subota 1. januar i petak 7. januara su NERADNI DANI za Gradski zavod za javno zdravlje Beograd.

Besplatno parkiranje tokom praznika

Na Avali radno od prvog dana 2022.

Kompleks tornja na Avali, kao i svake godine radiće uobičajeno tokom novogodišnjih praznika, od 09 do 18 časova. Jedini dan u godini, kada je Avalski toranj zatvoren za posete turista je na Božić, 7. januara.

Radno vreme Muzeja Vojvodine

Tokom novogodišnjih i božićnih praznika Muzej Vojvodine će za posetioce biti otvoren po sledećem rasporedu:

petak, 31. decembar od 9 do 15 sati;

nedelja, 2. januar, od 11 do 17 sati;

ponedeljak, 3. januar, od 11 do 17 sati.

U subotu, 1. januara i u petak, 7. januara Muzej će biti zatvoren za posetioce.

Radno vreme DM drogerija

Sve dm drogerije će 31. decembra 2021. godine biti otvorene do 18 časova, dok će subota 1. januar 2022. biti neradan dan za sve dm prodavnice.

U nedelju, 2. januara, deo drogerija ovog lanca koje se nalaze u tržnim centrima i robnim kućama će raditi po prilagođenom režimu, dok će ostale biti zatvorene.

Od 3. do 5. januara dm drogerije će raditi po uobičajenom radnom vremenu, a na Badnji dan, 6. januara, dm prodajni objekti ostaju otvoreni do 17 ili 18 časova, u zavisnosti od konkretne lokacije. Božić će biti neradni dan za sve dm drogerije.

O detaljnom radnom vremenu svake konkretne dm drogerije tokom praznika kupci mogu da se informišu na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari