Radojević, Novi DSS: I za novosadske odžačare treba „veza” 1foto: Novi DSS

„Mnoge Novosađane zabrinule su poruke sa vrha državne vlasti o tome da će predstojeća zima biti najteža od kraja Drugog svetskog rata“, ističu iz novosadskog odbora Novog DSS-a.

Građani žele da, u okviru svojih mogućnosti, pripreme rezervni način grejanja, ali ne uspevaju da dobiju uslugu čišćenja dimnjaka koju im JKP „Stan” uredno naplaćuje“, tvrde iz te stranke.

Odbornik u Skupštini Grada i predsednik Nove DSS u Novom Sadu Bojan Radojević u saopštenju navodi da veliki broj Novosađana ima pritužbe na kvalitet pružanja usluge čišćenja dimnjaka.

„Stanovnici Novog Sada žale se da dimnjaci nisu očišćeni na vreme, da ne postoji mogućnost zakazivanja termina za čišćenje, te da se ova usluga u nekim slučajevima uopšte i ne pruža. U prigradskim naseljima, koja nisu pokrivena daljinskim grejanjem, građani prijavljuju da za odžačara treba „veza”, dok je u centralnim gradskim mesnim zajednicama doći do odžačara prava nemoguća misija“, istakao je Radojević..

On je poručio da je dimnjačarina „vrlo nepopularna dažbina koja se redovno naplaćuje kroz sistem objedinjene naplate, a građanima se ne pruža adekvatna usluga“.

„Pored redovne opasnosti od paljenja odžaka i izazivanja požara, ove zime dodatno postoji i potreba za pripremom rezervnog načina grejanja. Menadžment JKP „Stan” mora hitno da poveća kapacitete za pružanje usluge čišćenja dimnjaka i tako pre zime obezbedi spremne dimnjake naših sugrađana“, zaključuju iz novosadske Nove Demokratske stranke Srbije.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari