Radošu Milovanoviću uručeno priznanje za rukovođenje 1Radoš Milovanović prima nagradu/Foto: Promo

Radoš Milovanović, dugogodišnji direktor vojne fabrike „Milan Blagojević“ u Lučanima, dobio je priznanje za „regionalnog poslovnog lidera na planu upravljanja i rukovođenja“.

To se navodi u saopštenju za javnost „Kolektiva preduzeća „Milan Blagojević – Namenska“ i dodaje da je taj kolektiv „ponosan na direktora“.

Nagrade za najuspešnije pojedince i privredna društva su uručene danas na svečanoj sednici Parlamenta privrednika Regionalne privredne komore Kraljevo, Moravičkog i Raškog upravnog okruga.

„Priznanje za regionalnog poslovnog lidera na planu upravljanja i rukovođenja dobio je mr Radoš Milovanović, generalni direktor preduzeća „Milan Blagojević – Namenska“ Lučani“, navodi se u saopštenju.

Dalje se dodaje da je to priznanje „potvrda da je mr Radoš Milovanović zaslužan za razvoj i napredak preduzeća i da je na mestu generalnog direktora dao pun doprinos radeći odgovorno i savesno“.

„Ponosni smo na našeg generalnog direktora mr Radoša Milovanovića i želimo da nas još dugo vodi putem napretka i prosperiteta“, piše u fabričkom saopštenju za javnost, koje je potpisano sa „Kolektiv Milan Blagojević – Namenska Lučani“.

Radoš Milovanovič (77), koji je pukovnik u penziji, direktor je lučanske fabrike od 1983. godine i, posebno mu se, pripisuju zasluge za njenu obnovu nakon NATO  bombardovanja 1999. godine.

Sudski proces protiv direktora    

Direktoru Radošu Milovanoviću, i još dvojici rukovodilaca lučanske fabrike, sudi se u Osnovnom sudu u Ivanjici, od 2019. godine, za pogibiju radnika Milomira Milivojevića (25) i Milojka Ignjatovića (55), nakon eksplozije baruta, 14.jula 2017. godine u fabričkom pogonu. Tokom suđenja, čulo se i to da je za vreme njegovog upravljanja fabrikom, koja ima oko 1.300 zaposlenih, nastradao 21 radnik.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari