Radovanović (Narodna stranka): Policajcu plata povećana za 2.000 dinara, a Cmoliću za 35.000 dinara 1Foto: Screenshot/RTS

Poslanica Narodne stranke i pukovnica policije u penziji Slavica Radovanović izjavila je danas da nije tačna informacija da će svi policajci dobiti povećanje plata od 12 odsto, već da će to povećanje biti između tri i pet odsto.

Radovanović je na sednici Skupštine Srbije, na kojoj se rapsravlja o pravosudnim zakonima, kazala da će plate najviše porasti rukovodiocima u policiji, i to onima koji su „postavljeni po političkoj liniji“, prenela je Narodna stranka u saopštenju.

„Jedan od njih je i novi načelnik Uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić, čovek koga je iznedrila Dijana Hrkalović i koji ima toliko ‘putera na glavi’. Cmolić će imati platu od 200.000 dinara mesečno, a policajci koji obezbeđuju skupštinu 70.000 dinara“, rekla je Radovanović.

Ona je navela da su policijskim službenicima plate su povećane 2.000 dinara, a rukovodiocima za 35.000 dinara po uredbi koja je doneta 2019. godine i zatražila od ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića da je povuče.

Radovanović je navela da će plata biti povećana između tri i pet odsto pripadnicima Sektora za vanredne situacije, koji su otišli u Tursku da spasavaju ljude pogođene zemljotresom, policajcima koji patroliraju ulicama ili obezbeđuju skupštinu, pripadnicima Žandarmerije koji čuvaju granicu.

Poslanik Narodne stranke Vladimir Gajić, govoreći o poslaniku Socijalističke partije Srbije Zvonimira Stevića koji je na sednici parlamenta gledao snimke sa eksplicitnim sadržajem, rekao je da je elementarno prekršena njegova privatnost i da je bio „primoran da podnese ostavku“.

„Reč je o nezakonitom korišćenju bezbednosnih kamera u skupštinskoj sali, koje ne služe da na osnovu ‘slučajnih nalaza’ ulaze u privatnu sferu. Te bi kamere mogle da posluže eventualno da je neko od poslanika izvršio nezakonitu radnju, recimo da je držao pištolj, a ovo za šta su iskorišćene je klasično kršenje privatnosti“, rekao je Gajić.

On je dodao da je poslanica Demokratske stranke Dragana Rakić rekla da ju je ne jednoj ranijoj sednici opsovao ministar finansija Siniša Mali, naglašavajući da i taj snimak postoji u arhivi parlamenta.

„Pa bi rukovodstvo parlamenta moglo da omogući poslanici da izvrši uvid u snimak, jer taj snimak ne spada u privatnu sferu. Dokazi o ponašanju Malog su zabeleženi su kamerama i trebalo bi ih predati Dragani Rakić“, dodao je Gajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari