Radovanović: Nije vakcina spas, ona će nam mnogo pomoći, ali će kovid ostati sa nama

Ostavite komentar


  1. Zar to nije oduvek tako u ovoj žgadiji? Sem u vreme nametnutog socijalizma.

  2. sve podrzavam, osim prioriteta u vakcinisanju, posle medicinara i pre ostalih, a narocito pre policije i vojske, vakcinisati stanare domova za stare i celokupno osoblje, od cistacica do direktora.

    1. Uz rizik da zvučim nehumano, zašto? Starački domovi su, najblaže rečeno, eufemizam za “crkavalište“. Tamo ljudi odlaze da čekaju smrt. Kog đavola nekim samrtnim starcima da produžavamo život, dok decu lečimo sms porukama? Sve je u ovoj naopakoj zemlji podređeno starcima. Uz dužno poštovanje, i sam imam oboje živih baba i deda, ali žive na selu i ne traže ništa. Po gradovima starcima ustupi mesto, pusti ga preko reda u pošti, policijskoj i poreskoj upravi, ovde, onde. Gde žuri starac? Od života su im ostali još penzija i smrt, neka čeka na red.

      1. Buduci da jos uvek imate zive babe i dede, zakljucujem da ste mlad covek. Zato vam je potrebno oprostiti ovakve stavove.

  3. Vakcina jeste spas za veliki broj starih lica i za sve rizicne grupe. Naravno da necemo svi moci da budemo vakcinisani odjednom, nema dovoljno vakcina za sve. Ali ako se odmah vakcinisu ugrožene grupe i medicinski radnici, onda će značajno da opadne broj umrlih i pacijenata sa teškom kliničkom slikom čime će se rasteretiti zdravstveni sistem, a to je valjda poenta.
    Nisam za aktuelnu vlast ali je licemerno kritikovati državu zbog toga što o pacijentima brinu „fizijatri i zubni tehničari“, situacija je bez presedana u novijoj istoriji. Da je moglo bolje, moglo je, ali mislim da je profesor Radovanović licemer koji samo zna da kritikuje a ne sme da preuzme odgovornost.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.