Predsjednik opštine Pljevlja dr Miloje Pupović i predstavnik ambasade EU u Crnoj Gori, ataše za infrastrukturu i saobraćaj Georg Vizner, svečano su otvorili modernu podzemnu garažu na Trgu 13. juli u Pljevljima. Predsjednik opštine dr Miloje Pupović podsjetio je da je projekat odobren još 2011. godine.


– Danas kada je građevina završena, vidi se da se radilo 38 mjeseci, a radovi su koštali 962.000 evra. Prekoračenje roka i troškova bilo zato što u prvom projektu nije bilo predviđeno odimljavanje i ventilacija, koji su novim Zakonom koji je u međuvremenu stupio na snagu postali obavezni da bi objekat dobio upotrebnu dozvolu. Zbog toga smo iz opštinskog budžeta morali naknadno da izdvojimo još 150.000 evra i time je procenat učešća opštine na ovom poslu znatno povećan. Objekat je građevinski završen i on mora funkcionisati na samoodrživosti, objasnio je Pupović. On je istakao da nije dobro da parking ide na budžet opštine i da treba razmotriti objektivne potrebe grada i materijalne mogućnosti, pa na osnovu iskustva sređenih gradova slične veličine i u saradnji sa drugim institucijama pripremiti adekvatne odluke opštinskih organa.

Ataše za infrastrukturu i saobraćaj ambasade EU u Crnoj Gori Georg Vizner je rekao da je ovaj objekat važan za Pljevlja i da ga je Brisel podržao ne samo finansijski već i pružanjem tehničke pomoći za realizaciju projekta. „Nadam se da ulice i trotoari u vašem gradu uskoro neće biti zakrčeni automobilima“, poručio je Vizner. Projekat izgradnje podzemne garaže u Pljevljima odobren je u okviru programa IPA, podrške jačanja kapaciteta lokalnih samouprava, a realizacija je počela 1. februara 2011. godine. Garaža ima 136 parking mjesta, od čega 68 u podzemnom dijelu i sedam mjesta za osobe sa invaliditetom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari