Radovi na vili uprkos zabrani 1Foto: Aleksandra Popović

Iako je građevinska inspekcija zatvorila gradilište na predratnoj vili na Vračaru, koja se nalazi u zaštićenoj zoni, unutar objekta se nastavljaju radovi zbog čega će Udruženje za uređenje i ulepšavanje Krunskog venca, Društvo za ulepšavanje Vračara i Udruženje Topolska podneti krivičnu prijavu protiv odgovornih, izjavio je advokat Stefan Stojkov.

Reč je, kako je rekao predsednik Društva za ulepšavanje Vračara Aleksandar Arsin Ivić, o investitoru koji je od Zavoda za zaštitu spomenika kulture dobio podatke šta može da se gradi na toj lokaciji, ali on uprkos tome nastavlja radove na podizanju sprata na predratnu vilu u zaštićenoj zoni na objektu od posebnog značaja.

„Udruženja su podnela zahtev Skupštini grada i ona nam je izašla u susret označivši nekoliko zona kao zaštićena područja, a to su pojas oko Ulice kneza Miloša, Krunski venac i treća zona je Smiljanićeva ulica“, ukazao je Ivić.

Prema njegovim rečima, krajem juna prošle godine odbornička grupa za ulepšavanje Vračara „Vračar Vračarcima“ podnela je zahtev Skupštini opštine Vračar da usvoji apel kojim će se obratiti nadležnima da se obustavi rušenje i gradnja na teritoriji Krunske ulice i Neimarske padine dok se ne usvoje planovi zaštite.

Ipak, udruženja su bila preglasana, jer je Socijalistička parija Srbije prva „skočila protiv tog predloga, ispraćena odborničkom većinom zajedno sa Srpskom naprednom strankom sa kojima čine vlast“.

„Naš zahtev nije prošao i sad investitori rade šta god mogu na teritoriji Neimara, a pokušavaju da udare i na Krunsku“, kazao je Ivić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari