Radović: Porez za sveštenike plaća država, ne SPC

Nakon izjave patrijarha Porfirija da srpska crkva plaća doprinose državi

Ostavite komentar


  1. Advokati i popovi najvise zaradjuju,a oslobodjeni su f.kasa,zemljo srbijo dali je to normalno

  2. Nike loš ovaj naš komunizam liberalni,
    „kako se kome zalomi.“
    I što je najvažnije, pojedini mogu da pričaju šta im padne na pamet i nikome ništa.
    Neka je večna Srbija, što bi se reklo.

  3. Nije tacno da placaju porez svestenici. Takodje, crkvene zadruge, ne placaju PDV-e. A, da muvaju sa parama, tacno je. Moj primer, u vezi sa prilogom za Hram sv, Save. U tri navrata sam, direktno u Hramu, da 900 DM, prvo 500 i dva puta po 200DM. imam jos uvek priznanice, potpisane od svestenika, koji je primio novac. Skoro sam proveravao, taj novac nije prosao kroz blagajnu Patrijarsije. Gospodja, koja se zove Mirjana i radi u racunovodstvu, pokusala je da opravda to recima, verovatno je greskom ispusteno vase ime, kad je kucan spisak!!!??? Kako to, tri puta, da se ispusti moje ime sa spiska, koji se salje u Patrijarsiju. Novac sam davao u razlicito vreme, ne istog dana. A, kada sam dao 100DM, u dinarskoj protivvrednosti direktno u Patrijarsiji, dobio sam zahvalnicu, potpisanu od patrijarha Pavla. Za 100DM zahvalnica, za 900DM, nema traga. Imam dokaz za sve sto sam napisao.

  4. Ono što je sigurno, je da sam za korišćenje crkve za potrebe večanja i krštenja, novac dala svešteniku dirketno u ruke, i to koliko mi je rekao da dam, i da nisam dobila nikakav, a pogotovo ne fiskalni račun.

  5. Kada Rimokatolička crkva bude plaćala porreze crkve u Zapadnoj Evropi i Americi, onda naterajte i našu jadnu SPC da plaća, do tada doviđenja.

Ostavite komentar


Društvo

Rokvić (NPS): Novi pravilnik REM ne predviđa obavezu emitovanja kvalitetnog programa 9

Rokvić (NPS): Novi pravilnik REM ne predviđa obavezu emitovanja kvalitetnog programa

Potpredsednica Narodnog pokreta Srbije (NPS) i narodna poslanica Ivana Rokvić izjavila je danas da novi pravilnik Regulatornog tela za elektronske medije (REM) o uslovima i kriterijumima za izdavanje dozvole za pružanje medijskih usluga ne predviđa obavezno emitovanje kvalitetanog programa u koji spadaju dokumentarni, dečji, kulturno-umetnički i naučno-obrazovni sadržaji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.