Ragmi Mustafa o ukidanju pritvora Radoičiću: Još jedna predstava Vlade Srbije za međunarodnu zajednicu 1Ragmi Mustafa foto privatna arhiva

„Ovakav postupak može dodatno da destabilizuje situaciju sa Albancima u Preševskoj dolini i da izazove etničke sukobe“, ocenjuje za Danas Ragmi Mustafa, doskorašnji predsednik Nacionalnog saveta Albanaca(NSA) i predsednik Opštinskog odbora PDD u Bujanovcu.

„Ovaj proces najbolje odražava današnju pravdu u Srbiji. Govori o samom pravosuđu u Srbiji. Za krhkost i nedostatak hrabrosti da se ima nezavisno sudstvo i ne pod uticajem političara“, navodi u izjavi za Danas Ragmi Mustafa, doskorašnji predsednik Nacionalnog saveta Albanca (NSA) iz Bujanovca.

Po njegovom mišljenju „ovo je samo pozorišna predstava Vlade Srbije da obmane međunarodnu zajednicu, ako mogu i uspeju u toj joj jednoj varijanti“.

„To nema veze sa pravdom. Albanci iz Preševske doline su veoma zabrinuti zbog neprihvatljive šovinističke retorike koja može da motiviše etničke napade i opravda nasilje nad Albancima“, kaže Mustafa, povodom odluke Višeg suda u Beogradu sa se Milanu Radoičiću doskorašnjem funkcioneru SNS ukine pritvor za težak incident u Banjskoj na Severu Kosova i Metohije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari