Rakić Vodinelić i Vučković: Najveću odgovornost za slab odziv građana na referendumu ima vlast 1Foto: Senad Župljanin

Najveću odgovornost za slab odziv građana na referendumu o ustavnim promenama ima vlast, saglasne su Vesna Rakić Vodinelić i Nataša Vučković, uz ocenu da je i materija o kojoj se radi „daleka za građane i izgleda komplikovano“.

Profesorka prava Vesna Rakić Vodinelić rekla je da su odziv i pojedine nepravilnosti na biračkom mestu posledica „olakog“ pristupa referendumu, dodajući da ona ne veruje da u Srbiji ima više od šest miliona birača.

Ona je kritikovala i izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su nezavisno pravosuđe i vladavina prava važni za strane investitore, ukazujući da su te dve stvari važne, pre svega, za građane Srbije.

Predsednica Fondacije Centar za demokratiju Nataša Vučković istakla je da je refendumska kampanja bila slaba, što je velika odgovornost vlasti, a u medijima je tema bila aktuelna samo u protekle dve nedelje.

Deo odgovornosti imaju i opozicione strankama, koje su mogle da građane zainteresuju i animiraju za određene teme, smatra Vučković, koja dodaje da je i pandemija uticala na odziv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari