Rakić Vodinelić o oglasu Vagnera: Tužilaštvo da kaže ima li osnova za sumnju da neko podstiče na vršenje krivičnih dela 1Vesna Rakic Vodinelic foto Medija centar

Profesorka prava Vesna Rakić Vodinelić ocenila je večeras govoreći o podnetim prijavama zbog oglasa ruske grupe Vagner u Srbiji da javno tužilaštvo treba da kaže da li ima osnova za sumnju da neko podstrekava naše državljane na vršenje krivičnih dela.

Ona je podsetila da je učešće građana Srbije u trupama neke druge države ili paravojne formacije krivično delo.

„Samo objavljivanje oglasa moglo bi se tretirati kao podstrekavanje na izvršenje krivičnih dela“, rekla je Rakić Vodinelić u „Među nama“ na TV Nova S.

Gošća TV Nova S je istakla da je Vagner „tipična ruska vladina nevladina organizacija“.

„Tu ne treba prozivati BIA, već tužilaštvo koje treba da kaže da li ima osnova za sumnju da neko podstrekava neimenovana lica u Srbiji na vršenje krivičnih dela… Ako jeste, onda ko to vrši i da li taj podstrekač treba da odgovara. Policija i tužilaštvo imaju mogućnost da to utvrde“, dodala je ona.

Govoreći o Kosovu, Rakić Vodinelić je ocenila da se od nas „po nekim očekuje priznanje Kosova, a po nekima francusko-nemački predlog“.

Kada se govori o evrointegracijama naše zemlje, ona je navela da je Srbija kandidat za članstvo u EU i da kandidati postepeno treba da se prilagođavaju uslovima Unije, dok mi „idemo cik-cak“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari