Rakić: Vučić plaši narod pokušavajući da sakrije sopstvenu nemoć 1foto FoNet Milica Vučković

Dragana Rakić, zamenica predsednika DS, ističe za Danas da je svet realno pred najvećom opasnosti od šireg ratnog sukoba još od Kubanske krize, da niko ne zna šta će se od svih tih pretećih mogućnosti ostvariti, ali da ta realnost suštinski nema veze sa poslednjim izjavama Aleksandra Vučića.

– Predsednik Srbije svojim apokaliptičnim pričama o nuklearnom ratu, sveopštoj gladi i propasti sveta, plaši narod i pokušava da sakrije sopstvenu nemoć. On očigledno ne razume promene u svetu koje se ubzano odigravaju pred našim očima i ne zna šta treba preduzeti u sadašnjoj situaciji – navodi Rakić.

Prema njenim rečima, Vučić nije zabrinut ni za svet ni za Srbiju, već za sebe i svoju vlast.

– Najradije bi nastavio da se dodvorava i obećava i Zapadu i Putinu, ali to više nije moguće. Zato radi ono što jedino ume: manipuliše, podmeće, sluđuje narod. Tobože zna sve šta će biti u svetu, mada se o tome ne pita ni za šta, a ne zna kad će Srbija dobiti skupštinu i vladu, mada se o tome pita za sve. Vučić zapravo pokušava da kupi vreme i da širenjem panike od nuklearnog rata prikrije svoju neuspešnu politiku i činjenicu da su građani Srbije među najsiromašnijima u Evropi – zaključuje Rakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari