Rakita obezbedila slobodnu vajfaj zonu u selima Brestovac, Slatina i Metovnica 1Foto: D. Novaković

Zahvaljujući kompaniji Rakita Exploration, koja posluje u sastavu kineske rudarske korporacije Ziđin Majning, u centru tri borska sela, Metovnici, Brestovcu i Slatini obezbeđen je besplatan vajfaj signal koji pokriva platoe domova kulture.

Slobodna vajfaj zona namenjena je više od 4.500 žitelja ove tri seoske mesne zajednice, a jačina 50 megabita u sekundi korisnicima će omogućiti zadovoljavajući prijem. Donacija je realizovana kroz Program podrške lokalnim zajednicama u tri sela jer je danas teško bilo šta uraditi bez interneta, pa je samim tim benefit ove donacije veliki, što potvrđuju i čelni ljudi ovih mesnih zajednica.

-Besplatan vajfaj će i starima i mladima u Metovnici mnogo značiti, jer u nekim delovima sela nema internet signala. Zahvaljujući slobodnoj vajfaj zoni, mnogi žitelji Metovnice će mnogo lakše moći da stupe u kontakt sa rodbinom koja živi i radi u inostranstvu i imaće besplatnu komunikaciju sa svetom ili će koristiti imejl. – kaže predsednik Saveta MZ Metovnica Dejan Marković.

Predsednik Savet MZ Brestovac, Vlastimir Ćosić, ističe zadovoljstvo ovom donacijom kompanije Rakita.

-Slobodna vajfaj zona u našem selu će biti veoma korisna za omladinu i ne sumnjam da će se mnogi okupljati ispred doma kulture. Naravno, korist će imati i stariji žitelji koji često ovuda prolaze. Koliko sam informisan, brzina vajfaj signala je velika, tako da će komunikacija biti kvalitetna. U svakom slučaju, zahvaljujemo se kompaniji Rakita na ovoj donaciji. – ističe Ćosić.

Član Saveta MZ Slatina Boban Milojković uz zahvalnost za donaciju, ističe i zadovoljstvo dosadašnjom dobrom saradnjom sa kompanijom Rakita.

-Nedavno su učenici i mladi u selu, uz pomoć donacije Rakite, dobili ogradu oko školskog igrališta. U toku je sređivanje parka u centru sela koje, opet, donira Rakita, i upravo će ova slobodna wifi zona biti nadogradnja uređenom parku, tako da će žitelji sela, i stariji i mlađi, imati jedan sređen prostor u kome će moći da se druže. Verujem da će se dobra saradnja sa kompanijom Rakita nastaviti i u narednom periodu. – kaže Milojković.

Uvođenje slobodnih vajfaj zona u ova tri sela olakšaće i komunikaciju žitelja sa kompanijom Rakita, omogućivši mnogo lakši i brži pristup internet sajtu ove kompanije. Na taj način, lokalno stanovništvo će imati bolji uvid o konkursima za posao, aktuelnim podacima izgradnje istražnog niskopa i dr. Inače, u 2019. godini, kompanija Ziđin opredeliće značajna sredstva u okviru Programa podrške lokalnim zajednicama, koji neposredno realizuje kompanija Rakita.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari