Rambo Amadeus: Razumem rušenje kao ratnu taktiku, ali ne verujem da iko pri čistoj svesti može da sruši most 1foto: Danas YT

Najava rušenja Starog savskog mosta naišla je na veliki otpor javnost. Nejasno je zašto beogradska vlast namerava da sruši most, s obzirom na to da je Beorad svakako u deficitu s mostovima. Ovakva odluka vlasti nije naišla ni na odobrenje muzičara Ramba Amadeusa.

– Razumem rušenje kao ratnu taktiku, ali ne verujem da iko pri čistoj svesti može da odluči da se neki most u mirnodopskim uslovima ruši. Mogu da razumem da most smeta novopečenim stanovnicima u Bara Veneciji zbog buke koju tramvaji prave dok prolaze preko mosta.

Uzrok tome je odsustvo „silent blocks“ između šina i metalne konkstrukcije mosta, pa se buka i vibracije multiplikuju. Bilo bi mi donekle razumljivo i da se u nesposobnosti da se smanji ova buka, most pretvori u biciklističko-pešački. Ali rušenje niti želim da razumem, niti da prihvatim – istakao je muzičar na Fejsbuku.

Podsetimo, gradska vlast je najavila rušenje Starog savskog mosta. Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić istakao je da most nema nikakvu kulturno-istorijsku vrednost, piše Direktno.

Srbija se za uklanjanje Starog savskog mosta u Beogradu i gradnju novog čeličnog lučnog mosta preko Save zadužuje za gotovo 80 miliona evra.Ugovor o kreditu do iznosa od 79.916.833,43 evra Vlada Srbije sklopila je sa grupacijom BNP Paribas. Kredit je osiguran kod Kineske uvozno izvozne finansijske korporacije.

Iako i opozicija i ogroman deo javnosti apeluje da se most ne ruši, vlast i dalje ne odustaje u svojoj nameri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari