Raskol među čačanskim penzionerima: Za sve je kriva politika 1foto (BETAPHOTO/Milan Timotić/MO)

U Čačku je došlo do raskola medju penzionerima. Deo njih napustio je državnu Gradsku organizaciju penzionera i osnovao novo udruženje uz podršku lokalne samouprave.

Javnost i tužilaštvo mesecima je zatrpano saopštenjima grupe penzionera koja ukazuje na navodne zloupotrebe u radu državnog udruženja. Predsednik se optužuje za netransparentno poslovanje, da ne gazduje na pravi način imovinom PIO fonda, da je namestio izbore, piše portal Ozonpress.

Medjutim, Savić sve to demantuje, kaže da se radi u skladu sa zakonom, a sumnja da se iza svega krije politika i nezadovoljstvo lokalnog PUPS-a jer ne dozvoljava političko angažovanje.

„Mi se isključivo bavimo pomoći penzionerima, nismo politička organizacija. U Statutu piše da se mi time ne bavimo i mi to strogo poštujemo. Naše udruženje penzionera se bavi humanitarnim radom, pomažemo penzionere“, kaže predsednik Udruženja penzionera Miladin Savić.

Penzioneri mu najviše zameraju zatvaranje klubova gde su se okupljali zbog navodne nerentabilnosti, uključujući i one koje se nalaze u samom centru grada.

Upravo to je bio povod da PUPS osnuje svoje udruženje. Dobijena je podrška lokalne samouprave, obezbeđen novi prostor na gradskom i seoskom području i cene prihvatljive penzionerima.

Međutim, PIO fond drži monopol nad penzionerima, pa oni koji su napustili državno udruženje više ne mogu da ostvaruju povlastice.

„Mnogi naši penzioneri koji su napustili državno udruženje, da bi se prijavili za banje, za ogrev, oni su uslovljeni da budu članovi tog udruženja što je nelogično i nenormalno“, kaže Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari