Nakon raskola koji je doveo do raspuštanja Gradskog odbora DSS u Šapcu tokom ovog i narednog meseca obaviće se revizija kompletnog članstva. Kamen razdora bila je odbornička lista sa pet imena koji je predao sada već bivši predsednik Gradskog odbora dr Goran Maletić, a koja nije bila usaglašena sa centralom u Beogradu.

Nakon raskola koji je doveo do raspuštanja Gradskog odbora DSS u Šapcu tokom ovog i narednog meseca obaviće se revizija kompletnog članstva. Kamen razdora bila je odbornička lista sa pet imena koji je predao sada već bivši predsednik Gradskog odbora dr Goran Maletić, a koja nije bila usaglašena sa centralom u Beogradu. Predsednik privremenog Gradskog odbora Slobodan Damnjanović ukazao je da je politička dekontaminacija DSS u Šapcu bila neminovna. Podele unutar stranke dovele su do slabog izbornog rezultata na lokalnom nivou, dva odsto manje od republičkog proseka. On se založio za otvoren razgovor sa svim članovima, kako bi lične interese podredili stranačkim. Dva odbornika sa predate liste, mr Mirko Nagl i dr Aleksandar Pavlović, prihvatili su stranačku disciplinu i oni će zadržati taj status u lokalnom parlamentu. Ostala trojica, dr Goran Maletić, dr Mladen Djerić i dr Milomir Maksimović biće isključeni. Damnjanović očekuje da će posle razgovora sa čelnicima Gradske skupštine DSS biti vraćena tri mandata , jer po zakonu oni pripadaju stranci.
Inače, DSS u Šapcu učestvovala je u prethodnoj lokalnoj vlasti sa 11 od ukupno 69 odbornika, i držala značajne resore: potpredsednika Skupštine opštine, dva člana Opštinskog veća, i davala direktore JKP“Vodovod“, JSP“Stan“, Kulturnog centra Šabac, Narodnog muzeja, a dr Goran Maletić izabran je za direktora najvećeg šabačkog kolektiva, Opšte bolnice, sa oko 1.500 zaposlenih. Stranka je od 2000. godine, kada je bilo nekoliko desetina članova, znatno ojačala i došla do brojke od gotovo dve hiljade članova. Međutim, većina osnivača ili je isključena ili je napustila stranku, a siva eminencija ostao je Zoran Nikolić koji je već četvrti put izabran za narodnog poslanika. Sadašnji predsednik privremenog Gradskog odbora Slobodan Damnjanović političku karijeru počeo je kao advokat u Bogatiću, a sa mesta načelnika Mačvanskog okruga prošle godine postavljen je za direktora Direkcije za robne rezerve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari