Raspisana potraga za osumnjičenim za zlostavljanje ćerke i nevenčane supruge 1Foto: Kolubarske.rs

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je danas da je raspisana potraga za muškarcem iz beogradskog naselja Mirijevo zbog sumnje da je zlostavljao maloletnu ćerku i nevenčanu suprugu.

Policija je posle prijave nevenčane supruge, u stanu u Mirijevu pronašla devojčicu (8) koja je odmah upućena na lekarske preglede i smeštena u Dom za nezbrinutu decu.

Tužilaštvo je na svom sajtu navelo da je devojčica potom prebačena u dečiju kliniku na preglede „budući da je konstatovano da je dete neuhranjeno i zapušteno“.

„Do sada je tužilaštvo došlo do saznanja da je devojčica odlukom suda poverena na staranje ocu, s obzirom da je majka ranije bila zavisnik, i da je utvrđeno da je otac podoban roditelj“, navelo je tužilaštvo u saopštenju.

Nakon što osumnjičeni U.P. bude uhapšen, biće mu određeno zadržavanje, kako je to, 24. marta, naložio dežurni zamenik javnog tužioca, navelo je tužilaštvo.

Tužilaštvo tereti U.P. za nasilje u porodici i protivpravno lišenje slobode žene kao i za zlostavljanje maloletnika i kršenje porodičnih obaveza prema detetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari