Raste broj aktivno zaraženih u Borskom okrugu - 79 novoinficiranih 1Foto: Negotin/S. M Jovanović

U svakoj od četiri lokalne samouprave Borskog okruga evidentirani su novi slučajevi zaraze korona virusom, od pet koliko je u Majdanpeku do 36 u Boru.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” iz Zaječara koje se saopštio gradski Štab za vanredne situacije u Boru, prisustvo virusa potvrđeno je kod 36 osoba, oporavilo se sedam bolesnika i na teritoriji grada je 267 aktivnih slučajeva virusne infekcije.

Pristigli su svi rezultati testiranja, u kovid ambulanti je 22 pacijenta imalo prvi, a 41 kontrolni pregled, a na prijemnim bolničkim odeljenjima pregledano je 59 bolesnika. U borskoj Opštoj bolnici su na kovid odeljenjima zbrinuta 34 bolesnika, od kojih je 31 pozitivan na virus.

Gotovo svaki treći testirani je pozitivan, pokazali su rezultati 94 testirane osobe budući da je kod 32 potvrđeno prisustvo korona virusa, objavila je opštinska pres služba pozivajući se na podatke Zdravstvenog centra Negotin. Novoinficirani su starosti od 16 do 91 godine.

U negotinskoj kovid ambulanti su u prethodna 24 sata obavljena 64 prva i 18 kontrolnih pregleda, dok je u pedijatrijskoj kovid ambulanti obavljeno 14 prvih i osam kontrolnih pregleda.

Na lečenju na kovid odeljenjima negotinske bolnice je 45 bolesnika sa bronhopneumonijom, a 17 je na kiseoničkoj potpori. Juče su dva pacijenta otpuštena na kućno lečenje, devet je hospitalizovano, jedan je transportovan u kruševačku kovid bolnicu na dalje lečenje, a jedan bolesnik je preminuo. U kladovskoj opštini je sa šest novoinficiranih broj aktivno pozitivnih porastao na 60, a osam pacijenata je zbog teže kliničke slike na lečenju u tercijarnim zdravstvenimustanovama. Prema podacima Zdravstvenog centra Kladovo u ovoj je opštini od početka epidemije zaraženo 1517 osoba, do sada je izlečeno 1399, a od posledica virusne infekcije preminulo je 58 pacijenata.

Najmanji broj novoinficiranih, ali I aktivno zaraženih je u opštini Majdanpek gde je tokom jučerašnjeg dana u kovid ambulantama Doma zdravlja testirano 25 osoba I pozitivan nalaz imalo je pet. Od 55 aktivno zaraženih u tercijarnim ustanovama su zbog teže kliničke slike hospitalizovana četiri pacijenta.Uz broj aktivno zaraženih, raste i broj lica u izolaciji i prema podacima majdanpečkog Doma zdravlja zbog kontakata su u izolaciji 103 osobe.

J.B.K.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.