RATEL: Poštanski saobraćaj sa Ukrajinom i Rusijom se obavlja, bez pošiljki iz Ukrajine, Rusije i Belorusije 1Poštanski saobraćaj Izvor: RATEL

Poštanski saobraćaj Pošta Srbije obavlja sa Ukrajinom i Rusijom, dok je slanje novca za Ukrajinu omogućeno korišćenjem usluge PostCash (međunarodna uputnica), s tim što je isplata ograničena na lokacije koje su izvan regiona Donjeck i Lugansk iu zavisnosti od trenutne bezbednosne situacije.

Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) saopštila je danas da su poštanski operatori kurirskih i ekspres usluga, zbog trenutnog stanja i konflikta između Rusije i Ukrajine na teritoriji Ukrajine, obustavili prijem pošiljaka za teritorije Rusije, Ukrajine i Belorusije.

ERGP (European Regulators Group for Postal Services) pokrenuo je akciju za podršku inicijativi evropskih poštanskih operatora, pokrenutoj sa ciljem smanjenja ili ukidanja poštarina za pošiljke naslovljene za Ukrajinu koje sadrže humanitarnu pomoć.

Poštanski operatori kurirskih i ekspres usluga, kao i Pošta Srbije, obavestili su RATEL da do sada nisu imali nijedan zahtev za slanje humanitarne pomoći gradjanima Ukrajine.

U saopštenju je još navedeno kako RATEL nastavlja da prati događaje i da će „sve naredne korake preduzimati u skladu sa interesima korisnika i preporrukama međuarodnih orgabizacija u oblasti poštanskih uluga“.

Nije nevadeno zabog čega je obustavljen prijem pošiljki iz Belorusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari