Reakcije zbog smrti dečaka od strujnog udara se ne stišavaju: Grupa advokata iz Bačke Palanke podnosi krivičnu prijavu zbog izazivanja opšte opasnosti 1Arhiva Foto: BAP vesti

Grupa advokata iz Bačke Palanke sastavila je krivičnu prijavu koja poziva na odgovornost jednog ili više lica za koja postoji osnovana sumnja da su učinila krivično delo izazivanja opšte opasnosti i biće predata Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Protest u Bačkoj Palanci na kojem će se moći potpisati ova krivična prijava, održaće se u četvrtak 10. avgusta od 19 časova.

„Pozivamo vas da se okupimo u što većem broju i stavimo svoj potpis, kako bi se ubrzao proces utvrđivanja odgovornosti“, saopštili su iz Udruženja Akvila iz Bačke Palanke.

Oni podsećaju da su građani u utorak na pisarnici u opštini podneli zahtev ostavke za sve članove Kriznog štaba Opštine Bačka Palanka, nakon što je dečak poginuo od strujnog udara od kabla javne rasvete koji je bio na zemlji dve nedelje posle oluje. Rok za ispunjenje zahteva je petak do 10 časova.

Građani Bačke Palanke traže ostavke:

Komandanta opštinskog Štaba za vanredne situacije opštine Bačka Palanka i predsednika Opštine Bačka Palanka Branislava Šušnice.

Zamenika komandanta opštinskog Štaba za vanredne situacije opštine Bačka Palanka i zamenika predsednika opštine Bačka Palanka Mite Lačanskog.

Načelnika opštinskog Štaba za vanredne situacije opštine Bačka Palanka, Zorana Srdića.

Člana opštinskog Štaba za vanredne situacije i direktora JP Standard, Miroslava Sićevića. Kao i svih članova opštinskog štaba za vanredne situacije Opštine Bačka Palanka.

Kako dodaju, razlozi za ovakav zahtev je njihova nekompetentost, nestručnost i nesavesno upravljanje, te neblagovremeno objavljivanje vanredne situacije i nepostupanja u skladu sa Zakonom o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari