Rebić: Dugo pripremano ubistvo porodice Đokić, počinjeno iz koristoljublja 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je da je ubistvo porodice Đokić, iz Aleksnica, dugo i dobro pripremljeno i da je zločin bez ikakve sumnje motivisan koristoljubljem.

„Utvređeno je da izvršilac, ili više njih, pre nego što se odlučio na zločinački korak nabavio benzin očigledno spremajući se unapred da spaljivanjem uništi i vozilo i žrtve.  U ovom trenutku, jer tek treba da bude urađena i obdukcija posmrtnih ostataka stradalih, zbog ugljenisanosti još se ne može govoriti o načinu na koji  su članovi porodice Đokić ubijeni“, rekao je direkor policije za današnju  Politiku.

Rebić je naveo da je njihova smrt nastupila posle ponoći između nedelje i ponedeljka, između 24 minuta posle ponoći i dva sata i pet minuta.

„To je vreme kada je njihov automobil prvi odnosno drugi put, viđen na snimku video-nadzora na glavnoj asfaltiranoj saobraćajnici koja povezuje moravska sela. Put  nasipom od Moravca do Tešice veoma je loš i dug oko osam kilometara  i sigurno je da je vožnja njime bila duga, najmanje pola sata. To znači da je ubica sa žrtvama proveo skoro sat i po i da je imao dosta vremena za izvršenje i prikrivanje zločina“, rekao je Rebić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari