Rebić: Verujemo da je Monika živa, potraga će trajati i u toku noći 1Foto: MUP

Više od 220 policajaca i pripadnika Žandarmerije i dalje intezivno traga za nestalom dvanaestogodišnjom Monikom Karimanović – izjavio je danas direktor Policije Srbije, Vladimir Rebić.

Rebić je u Orešcu kod Knjaževca rekao da policija veruje da je devojčica živa i da je počinilac krivičnog dela Ninoslav Jovanović poznatiji kao „Malčanski berberin“.

On je kazao da postoji više razloga zbog kojih policija veruje da je devojčica živa.

Rekao je da su nađeni tragovi u kući u Orešcu koji ukazuju da su oni tu proveli noć.

Dva svedoka su ih videla, nađeni su ranac devojčice i automobil koji je vozio Jovanović, s tragovima devojčice.

On je rekao da će policija noćas tragati za devojčicom uz pomoć termovizijskih kamera i da je to „apsolutni prioritet policije“.

Rebić je rekao da je Jovanović od 2006. do 2018. godine bio u zatvoru zbog seksualnih delikata, a da je samo nekoliko dana pošto je pušten na slobodu nekim ženama slao neprimerene poruke putem društvenih mreža.

Policija je na to reagovala i on je stavljen u prtivor gde je bio do marta ove godine, posle čega, kako je rekao, policija nije imala mogućnost da ga spreči da uradi ono što je naumio.

Rebić je danas posetio porodicu otete devojčice kako bi ih ohrabrio i kako bi im rekao da policija čini sve što je u njenoj moći da bi je našla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari