Redakcija Magazina Tabloid: Milovan Brkić umire u teškim mukama 1Foto: Medija centar Beograd

Milovan Brkić, glavni urednik Magazina Tabloid, navodno je izložen torturi lekara u Specijalnoj zatvorskoj bolnici beogradskog Centralnog zatvora, saopštila je danas redakcija ovog magazina.

„Dragoljub Paunović, upravnik bolnice, zapretio mi je da će me, ukoliko ne prekinem štrajk glađu, prebaciti u samicu, gde će mi davati infuziju dok se ne onesvestim. Dok budem u nesvesti, preko creva će mi unositi hranu, a potom opet infuziju. Tako da od mene neće ostati ništa“, naveo je Milovan Brkić u pisanoj izjavi koju je juče dao svojim braniocima Vladimiru Gajiću i Ivanu Niniću.

Kako je saopšteno Brkić je istakao da upravnik Specijalne zatvorske bolnice namerava da ga izoluje kako ne bi primao posete advokata.

Redakcija podseća da je Brkić 7. juna počeo štrajk glađu sa zahtevom da mu se omogući zaštita procesnih i ljudskih prava.

Oni dalje navode da je do 26. jula, kad je prebačen u zatvorsku bolnicu, izgubio 32 kilograma i da se, kako navode, teško kreće uz pomoć štapa, dezorijentisan je, ima značajno povišen pritisak i šećer.

„Uz nasilje lekara mogu da živim još nedelju dana. Umirem u najtežim mukama“ naveo je Milovan Brkiću izjavi.

U saopštenju redakcije Tabloida je navedeno i da je advokat Vladimir Gajić juče je posetio Milovana Brkića.

„Milovan je veoma loše. On i dalje štrajkuje glađu. Veštački se održava u životu. Počeo je da halucinira. Najavljuju mu u bolnici neko posebno lečenje. Plaši se smrti“, rekao je advokat Gajić, navodi Tabloid u saopštenju

Kako je dalje saopšteno advokat Ivan Ninić uputio je dopis dr Dragoljubu Paunoviću, upravniku Specijalne zatvorske bolnice, u kome je zahtevao da obezbedi svu neophodnu lekarsku pomoć Milovanu Brkiću.

„Moj branjenik Milovan Brkić me upoznao sa Vašim neumesnim komentarima i predikcijama u vezi sa načinom lečenja, smeštanjem u samicu i „terapijom“ za mog branjenika. Ne raspolažem, trenutno, proverljivim saznanjima da li negujete i održavate lični animozitet prema Milovanu Brkiću, na način kao što to čini politički i državni vrh u Srbiji. Svakako, pozivam Vas da svoje postupke, komentare i vršenje vizite svedete u okvire profesionalnog i etičkog, kada je reč o tretmanu mog branjenika. Uprkos tome što je progonjen zbog verbalnog delikta, što je jedini politički zatvorenik trenutno u Srbiji, iza mog branjenika stoji 40 godina obavljanja novinarske profesije i za njega važi pretpostavka nevinosti. Milovan Brkić je lični zatvorenik Aleksandra Vučića, važno je da sa tom činjenicom budete upoznati, ukoliko Vam ista nije poznata. Dok je živ, moj branjenik mora da uživa sva građanska i ljudska prava, a na Vama je obaveza i odgovornost da ista obezbedite u okviru lekarske profesije i bolničkog tretmana, a ne da ga podstičete na smrt“ naveo je advokat Ninić u dopisu upravniku zatvorske bolnice Paunoviću.

Redakcija Magazina Tabloid zahteva od Uprave Centralnog zatvora i Specijalne zatvorske bolnice da prekinu torturu nad Milovanom Brkićem.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari