Redža: Nije bilo kriminalnih radnji u nesreći policajaca na Kosovu 1Foto: RTK

U nesreći koja se dogodila na delu puta Kačanik – Đeneral Janković, u  kojoj su stradala dvojica policijskih službenika nije bilo nikakvih kriminalnih radnji niti bilo kojih drugih faktora, izjavio je na sastanku skupštinskog odbora vršilac dužnosti direktora kosovske policije Naim Redža, piše RTK2.

Sastanku je prisustvovao i novi ministar unutrašnjih poslova Kosova Bejtuš Gaši koji je predstavio izveštaj o radu resornog ministarstva.

Službeno vozilo u kojem su se nalazili policijski službenici bilo je tehnički ispravno i isključuje se mogućnost delovanja trećeg lica, navedeno je u izveštaju, navodi RTK2.

„Do sada su preduzete sve zakonske i proceduralne mere. Policija je u početku morala da se bavi upravljanjem nesrećama, a zatim se usredsredila na pronalaženje tela. Nije bilo nikakvog spoljnog faktora. Vozilo je bilo tehnički ispravno i prošlo je sve provere. Sva naša vozila prolaze  redovnu tehničku kontolu. Naše mobilne radionice su stalno na terenu“, rekao je Naim Redža, v.d. direktora Policije Kosova.

Poslanik “ Srpske liste” Zorana Mojsilovića je zanimalo kako napreduje istraga u vezi hapšenja direktora kancelarije Vlade Srbije Marka Đurića, kao i problem građana na severu Kosova sa pribavljanjem ličnih dokumenata, stoji na RTK2.

„Srpska lista je podnela zahtev da policijskom inspektoratu za pokretanje istrage kojom bi se ustanovila odgovornost za hapšenje Marka Đurića tokom koje su oštećeni zvaničnici, ministri i gradonačelnici koji su izabrani po kosovskim zakonima”, rekao je Mojsilović.

Ministar Gaši je rekao da se slučaj direktora kancelarije Vlade Srbije trenutno nalazi u policijskom inspektoratu i da je istraga u toku.

„Što se tiče Marka Đurića, slučaj vodi inspektorat. Trenutno ne mogu detaljno da vas informišem, kada dobijemo informacije onda možemo da vršimo procene“, rekao je  Bejtuš Gaši, ministar unutrašnjih poslova.

Iz  Ministarstva unutrašnjih poslova kažu da će rok za zamenu vozačkih dozvola za građane ne severu biti produžen. Na sastanku je pokrenuto i pitanje hapšenja turskih državljana na Kosovu, na šta je Gaši odgovorio da Policija Kosova nije prekoračila svoje nadležnosti, piše RTK2.

„Parlament je formirao komisiju i mi smo, prema njihovom izveštaju, delovali u skladu sa zakonskim nadležnostima. Čekamo još jedan izveštaj komisije koji ćemo uporediti sa našim izveštajem i na osnovu toga ćemo izvršiti procenu“, rekao je resorni ministar.

Prioriteti Ministarstva unutrašnjih poslova su, prema rečima ministra Gašija, borba protiv terorizma i nasilnog ekstremizma .

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari