Popularna „Domijada“, koja je svečano otvorena kod ovogodišnjeg domaćina – u Domu učenika Poljoprivredne škole „Sonja Marinković“ u Požarevcu, gde se okupilo bezmalo 200 učesnika koji će se nadmetati u kulturno-umetničkom stvaralaštvu i sportskim disciplinama.

Upravnik Doma učenika Poljoprivredne škole Dobrica Filipović na samomom otvaranju je rekao da je sastavni deo programa vaspitnog rada u domovima, popunjavanje učeničkog slobodnog vremena. Od ukupno 200 učesnika na ovoj Domijadi, uz domaćine, svoje učesće uzeli su i domovi učenika iz Svilajnca, Kragujevca, Jagodine, Ćuprije, Rekovca i Kostolca, koji će se takmičiti u malom fudbalu u muškoj i ženskoj konkurenciji, košarci i šahu. -Kruna svih navedenih sadržaja jeste upravo takmičenje, odnosno Regionalni i Republički susreti domova učenika srednjih škola, koji se održavaju krajem marta i početkom aprila“, rekao je Filipović, a broj naših učenika na ovoj Domijadi je blizu 50“.

Domijada je prilika da mladi kroz druženje pokažu šta su tokom godine radili u sekcijama za koje su se opredelili. Svečanom otvaranju prisustvovali su i načelnik Braničevskog okruga Aleksandar Djokić, predsednik Sportskog saveza Požarevac Slobodan Jović i član Gradskog veća zadužen za sport Vladan Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari