Regionalni investicioni startap centar u Čačku biće otvoren u aprilu 1Foto:vikipedia

Regionalni inovacioni startap centra u Čačku, koji bi trebalo da bude zavšen u aprilu, biće novo mesto okupljanja mladih inženjera i IT stručnjaka i motor inovacionog rasta ekonomije Čačka.

Ovo je danas rekao ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović koji obišao radove na izgradnji tog centra.

Popović je podsetio da je za taj projekat, preko programa njegovog kabineta, opredeljeno skoro 46 miliona dinara.

„Startap centar će se nalaziti na najboljoj lokaciji u centru Čačka, i prostiraće se na 620 kvadratnih metara. Biće opremljen najsavremenijom tehnološkom opremom koju će koristiti čačanski inženjeri i tehnološki preduzetnici“, rekao je ministar.

Ukazao je da će mladi preduzetnici u om centru imati najbolju mentorsku podršku iz oblasti razvoja poslovanja, finansija, pravnih pitanja i marketinga.

„Želimo da mladi u Čačku, na ovom mestu, dobiju ne samo šansu da rade na najsavremenijoj opremi, već i da rade sa najboljim stručnjacima koji će ih savetovati kako da prodju težak put od inovativne ideje do komercijalnog uspeha te inovacije“, rekao je Popović.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je rekao da je Čačak grad privrede i preduzetništva i da će izgradnja inovacionog startap centra biti dodatni podsticaj ekonomskom razvoju grada, kao i ostanku mladih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari