Registar pojmova: Matrijarhat

Ostavite komentar


  1. „Linija srodstva se utvrđivala prema majci“ – naravno, pogrešno, ipak se radi o primitivnim divljacima, kada su se malo prosvetili, utvrdili su da se samo po muškarcu može pratiti linija srodstva, jer se muški hromozom ne menja, ostaje isti kao i u slučaju dalekog predaka, a ženski mutira, menja se…

    1. Teško da je u matrijarhatu postojala analiza hromozona. Koliko dece se danas vodi na očeve koji pitawe da li su wihovi. Prema tome u primitivnim društvima jedino su majke bile sigurna linija srodstva, jer je dete sigurno wen potomak, dok monogamije tada nije bilo.

  2. Zarobljavanje ženskog tela?
    Ljudski rod da bi biološki funkcionisao mora da zarobi žensko telo.
    Šta ljudski rod ima od slobodnog ženskog tela. Odumiranje i galopirajuću gerontologiju. Nemačka 8.5 živorodjenih beba godišnje na 1000 stanovnika prosečna starost 44 Afganistan 38 živorodjenih beba i 18 godina u proseku.
    A mi smo najveći gubitnici. 43 godine u proseku i 9,4 bebe plus šaljemo našu omladinu u Nemačku da podmladimo i spasimo braću nemce sobzirom da više naših mladi ostane tamo nego što se vrate u ovu jadnu i izgubljenu Srbijicu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.