Rekonstrukcija Beograđanke biće završena do kraja godine (FOTO) 1Budući izgled "Beograđanke" Foto: Promo

Rekonstrukcija Palate Beograd biće u potpunosti završena do kraja godine, saopštila je danas kompanija Marera Propertiz (Properties), koja ističe da je u renoviranje jedne od najpoznatijih zgrada u glavnom gradu uložila više od osam miliona evra, a najavili su i da će do kraja 2022. biti renovirana i zgrada BIGZ.

Direktorka kompanije Marera Propertiz, Milana Srećkov, je u pisanoj izjavi navela da je rekonstrukcija obuhvatila kompletno uređenje unutrašnjeg prostora od petog do 23. sprata zgrade, kao i renoviranje fasade, zamenu stakala i postavljanje spoljašnjeg osvetljenja.

„Na Palati Beograd ćemo izgraditi zelene parkovske površine na prostranim terasama zgrade na petom i šestom spratu. To je inovacija koja do sada nije primenjena na našem tržištu“, najavila je Srećkov.

Dodala je da vlada veliko interesovanje za poslovni prostor A klase u renoviranoj Palati Beograd, kao i da je skoro 70 odsto prostora izdato.

U saopštenju Marere se navodi i da je, paralelno sa radovima na rekonstrukciji Palate Beograd, koja je u vlasništvu Marere od novembra prošle godine, započeto i renoviranje zgrade BIGZ, koju je ta kompanija kupila u februaru ove godine.

„Zgrada BIGZ će po planu biti gotova do kraja 2022. godine“, kažu iz Marere.

Marera Propertiz u saopštenju ističe da je osnovana 2009. godine i da se bavi akvizicijom, razvojem, iznajmljivanjem i upravljanjem nekretninama komercijalne namene, kao i da portfolio kompanije čini više od 200.000 metara kvadratnih kancelarijskih, maloprodajnih i industrijskih objekata širom zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari