Rekordan broj hospitalizovanih u Novom Pazaru 1Opšta bolnica Novi Pazar Foto: www.obnp.co.rs

U Novom Pazaru sve više građana inficirano je virusom korona. O tome govore podaci, koje svakodnevno saopštava Gradski štab za vanredne situacije.

Kovid odeljenja u Opštoj boilnici i u Novopazarskoj Banji sve su punija, pa je danas najavljeno da bi Hirurusško odeljenje, sa četrdesetak postelja moglo da pređe u kovid sistem. Prethodnih meseci u tom sistemu bili su Infektivno i Grudno odeljenje, ORL i Respiratorna jedinica.

Prethodnog dana hospitalizovano je još 17 novoobolelih – 13 iz Novog Pazara i 4 iz Raške. Na respiratorima je 8 i 2 pacijenta su na kiseoničkoj terapiji. Preminula je jedna osoba iz Novog Pazara i to je za 14 dana marta 17 žrtva – 12 iz Novog Pazara, 3 iz Tutina i 2 iz Sjenice.

Na kovid odeljenjima Opšte biolnice i u Novopazarskoj Banji, juče, na lečenju bilo je 167 pacijenata, najviše od kako je krenuo treći talas. Za vikend na bolničko lečenje primljen je 41 zaraženi – 30 iz ovog grada, osam iz Raške, dvoje iz Sjenice i jedna osoba iz Tutina.

Velikom brzinom povećava se i broj pregleda u kovid ambulantama Doma zdravlja, laboratorijskih analzi i rentgen snimanja. U poslednja 24 sata pregledano je 197 osoba, 113 bilo je sa simptomima korona virusa, Urađeno je 137 laboratorijskih analiza i 140 rentgenskih snimanja.

Da pomognu zdravstvenom sistemu u ovom gradu, počele su da se javljaju privatne ordinacije. Poziv je prvo upućen iz Centra za rehabilitaciju i regeneraciju Jasmina Nurkovića, koji će za 200 pacijenata uraditi besplatne rentgenske snimke. Ovaj lekar stalno apeluje na građane da se imunizuju, a prošle godine 21 dan je besplatno radio u Opštoj bolnici, u vreme kada je Novi Pazar bio najveće zarište u Srbiji.

Od 94 testiranih brzim antigenskim testovima, 29 su bili pozitivni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari