Rekordni zvanični broj preminulih u niškom KC 1Foto: BETAPHOTO/ KLINIČKI CENTAR NIŠ (Arhiva)

Uprava Kliničkog centra Niš saopštila je danas popodne da je u njegovim kovid objektima u protekla 24 časa preminulo 12 pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo korona virusa.

Ovo je najveći zvanični broj preminulih u ovoj ustanovi, koji je nakon “letnje pauze” počeo je da raste 6. novembra, od kada ih je, po zvaničnim podacima, i po osmoro dnevno.

Prema nezvaničnim izvorima Danasa, u prvom tralasu epidemije bilo je i po 16 preminulih dnevno.

Na veb-sajtu niškog KC danas popodne je navedeno da je u tri kovid objekta zdravstvenog centra Vranje u poslednja 24 časa preminulo troje, a zdravstvenog centra Leskovac jedan pacijent.

U Vranju je hospitalizovan 101 pacijent, od kojih je njih 85 pozitivno, dok je u Leskovcu hospitalizovano 97, od kojih 57 pozitivnih.

U kovid objektima niškog KC danas popodne hospitalizovano je 306 pacijenata, među kojima je kod 178 potvrđen koronavirus.

Na respiratoru se nalazi osam pacijenata.

Direktor Doma zdravlja Niš Milorad Jerkan kazao je danas da se u sve tri kovid ambulante te ustanove dnevno javi od 1.500 do 1.800 građana, od kojih od 400 do 600 dolazi na prvi pregled.

On je kazao da se u kovid ambulantama uradi oko 700 antigenskih i PCR testova, od kojih je trećina pozitivna.

Prema podacima sa veb- sajta Doma zdravlja, u njegove kovid ambulante početkom ovog meseca dnevno se javljalo nešto više od 300 građana, od kojih je nešto više od stotinu doplo na prvi pregled.

Tada je testirano svega oko 30 građana, a broj pozitivnih nije saopšavan.

“Svih 108 korisnika niškog Gerontološkog centra je negativno”

Direktor Doma zdravlja Jerkan je kazao da su u utorak testirani korisnici Gerontološkog centra u Nišu i da je “svih 108 testova bilo negativno”.

Institut za javno zdravlje Niš je u ponedeljak saopštio da je korona virus potvrđen kod jednog korisnika i jednog zaposlenog.

Ovaj Gerontološki centar je u prvom talasu epidemije bio jedno od najvećih pojedinačnih žarišta u Srbiji, pošto je, prema zvaničnim podacima, više od 190 korisnika hospitalizovano u kovid objektima KC, a čak 50 njih preminulo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari