Rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović demantovao da je smenjen 1Foto: Screenshot/YouTube/ Sputnjik Srbija

Rektor bogoslovije „Sveti Petar Cetinjski“ Gojko Perović demantovao je danas da je smenjen sa te pozicije.

Portal Vidovdan blizak samom vrhu Srpske pravoslavne crkve (SPC), objavio je da  su pojedini mediji u Crnoj Gori preneli da je Beogradska patrijaršija smenila rektora Cetinjske bogoslovije Gojka Perovića i poslala ga u Podgoricu, gde će biti starešina Crkve Svetog Đorđa.

„Nema nikakvih smena, kazni, suđenja niti bilo kakvih procesa protiv škole ili rektora od strane nadležnih crkvenih institucija. Sve se, Bogu hvala, odvija u redovnim okolnostima i kako treba. Ne znam čemu služe i kome dobro mogu doneti tolike laži koje se svakodnevno plasiraju, a tiču se Crkve i njenoga rada“, rekao je Perović za „Svetigoru“, kako prenosi sajt Mitropolije crnogorsko-primorske.

Dodao je da je sve što se radi transparentno. „Toliko smo prisutni u javnosti da nam se na tome, sa nekih adresa, i prigovara. A opet, iste te adrese, uporno i bez prekida prenose laži o nekim navodno tajnim i zakulisnim radnjama u Crkvi. Što bi rekao narod: ‘Neka nam je svima Bog na pomoći'“, kazao je Perović.

Dodao je da se Bogoslovija redovnim aktivnostima priprema za početak nove školske godine i da se trenutno radi na adaptaciji školskih prostorija.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović demantovao da je smenjen”

  1. Pa naravno da nije. To je zajednička ujdurma Milovih i Vučićevih tabloida

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.