Rektora (ne) bira vlast

Neizvestan ishod glasanja o novom čelniku Univerziteta u Beogradu

Ostavite komentar


  1. „…Dakle, akademska zajednica je ta koja će na kraju odlučiti, jer osnivač, odnosno država, ima 30 odsto članova od kojih većina takođe pripada akademskoj zajednici….“ Sta je to „akademska zajednica“? Nista, velika laza. Relikt samoupravljanja ali i tada se iza nje krila „slavna partija“. Ako je Univerzitet drzavni rektora postavlja ministar a ako je privatni onda ga postavlja gazda. Sve ostalo je ili kriminal cak i u slucaju pravnog vakuma kao civilizacijske zaostalosti.

  2. Pa gospodin dekan Građevinskog fakulteta ne razume šta znači predlog kandidata. Senat predlaže kandidate, a Savet slobodno bez osvrta ja na rezultate Senata bira rektora od predloženih kandidata. Ne može Senat, da ucenjuje odluke Saveta.

  3. Ako se pominje i diplomatski kor, onda je to zaista sramota. Mešaju nam se u formiranje Vlade, a sad će i u izbor rektora… 🙁

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.