REM: Čija su produžena ruka Suša i Petrović? 1

Apel Regulatornog tela za elektronske medije očigledno nije urodio plodom, pa ga ponavljamo, jer su, samo dan po njegovom objavljivanju, i neki bivši članovi REM-a i mediji koji im rade kampanju, nastavili sa etiketama koje su postale idealna zamena za nedostatak argumenata, saopštio je REM.

Pa su tako Gordana Suša i glavni urednik Danasa izjavili da je REM produžena ruka SNS, da komentariše opoziciju, a ne vlast, i da se bavi politikom. Pritom su zaboravili da kažu da je upravo opozicija gurnula REM u politiku, organizujući besmisleni miting ispred naših prostorija, i to sve pozivajući se na zakone koje nisu pročitali, navodi se u saopštenju REM-a.

Ističu da to nije radio SNS, jer da jeste, isto bi se poneli i isto bi ih pitali.

„Zaboravili su da kažu da je REM to dokazao reagujući i kada je vlast, kroz ministra Vukosavljevića, takođe zaboravila da pročita zakone i preporuke Evropske komisije. Zaboravili su da kažu i da je lično vlasnik Pink televizije pisao javna pisma članovima REM-a, nezadovoljan kaznama koje smo mu izrekli“, dodaje se u saopštenju.

Takođe navode da su zaboravili da kažu i da je REM, tokom izbora, zabranio spot SNS, u kojem se, na neprimeren način, pojavljuje upravo Dragan Đilas.

„Sve zajedno, zaboravili su dosta toga, a posebno da priznaju da je Suša ponovo pobrkala lončiće i pozivala se na član zakona koji nije ni pročitala. Umesto toga, zalepljena nam je još jedna etiketa, pa nam ne preostaje ništa drugo nego da pitamo: Čija ste vi produžena ruka, kada vas ne zanima to što radimo po zakonima, striktno ih poštujemo i trudimo se da obezbedimo medijsko okruženje bez cenzure i bilo kakvih zabrana?“, navodi REM.

U saopštenju su upitali i: „Za čiji račun izmišljate, svaki put kada vam dokažemo da govorite o propisima koje ne poznajete? Čemu služi kampanja protiv REM-a, zasnovana na komesarskim parolama i želji da se nezavisni regulator stavi pod kontrolu jedne od političkih opcija, tako što će krenuti da ispunjava njene želje i zabrani sve što se toj opciji ne sviđa? Da li treba da se vratimo u vreme kada su ovi, koji su danas opozicija, bili vlast i dolazili u prostorije REM-a, urlali i pretili članovima Saveta?“

U REM-u smatraju da je Gordana Suša, kako navode,  te sitne detalje zaboravila ili joj se to sviđalo, upitali su „Ili je Suša trpela da slučajno ne ostane bez mesta u Savetu?“

Dodaju da ona zna odgovore na ova pitanja.

„Nadamo se, bolje nego što poznaje zakone i mnogo bolje nego što pokušava da zameni teze, bavi se agitpropom i bezuspešno spinuje“, zaključuje se u saopštenju Saveta REM-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari