Reporteri bez granica osudili Ilustrovanu politiku zbog preteće naslovnice 1Reporteri bez granica: Sedište u Parizu Foto: Wikipedia

Skandalozna i preteća naslovna strana nedeljnika Ilustrovana politika u kome se huška na novinare nezavisnih medija poput Danasa, Vremena i NIN-a postala je meta osude i van granice Srbije.

Međunarodna novinarska organizacija “Reporteri bez granica” osudila je kako se navodi “govor mržnje i poziv na linč”  provladinog nedeljnika Ilustrovana Politika protiv nezavisnih kritičkih medija.

Podsetimo Ilustrovana politika je na naslovnoj strani, pretećom slikom i rečima praktično pozvala na linč nezavisnih štampanih medija – nedeljnika Vreme i NIN-a kao i dnevnog lista Danas.

Podsećamo, autor ovog teksta i glavni autor Ilustrovane politike Đorđe Martić, bio je urednik Politike ekspres u periodu kada je, pet dana pre ubistva novinara Slavka Ćuruvije 1999. godine, objavljen tekst „Ćuruvija dočekao bombe“ Miroslava Markovića, koji je iste večeri pročitan i u Dnevniku RTS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari