Republičko javno tužilaštvo traži uspostavljanje pojačanog dežurstva i nadzora 1foto Aleksandar Roknić Danas

Republičko javno tužilaštvo danas je uputilo „vrlo hitan dopis“ svim javnim tužilaštvima u Srbiji kojim se traži da bez odlaganja preduzmu sve mere iz svoje nadležnosti radi uspostavljanja sistema pojačanog dežurstva, rada i nadzora u svim osnovnim, višim, apelacionim i javnim tužilaštvima posebne nadležnosti.

Pojačan rad traži se u predmetima krivičnih dela protiv života i tela, javnog reda i mira, kao i drugih krivičnih dela sa elementima nasilja, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu RJT.

Republičko javno tužilaštvo smatra da je navedene mere neophodno preduzeti radi hitnog i koordinisanog postupanja sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i drugim nadležnim državnim organima, kao i sudovima, kako bi se delotvorno i adekvatno primenile sve zakonom propisane mere u cilju stabilizacije trenutne bezbednosne situacije u Srbiji.

Republičko javno tužilaštvo je zatražilo da se u svim postupcima radi suzbijanja bezbednosnih pretnji po društvo ili pojedince potrebno postupati sa naročitom hitnošću i odlučnošću, uz primenu svih zakonom propisanih mera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari