RHMZ objavio kada nas očekuje novo naoblačenje 1Foto: Čedomir Vučinić/Danas

Republički hidrometeorološki zavod danas je objavio kada nas očekuje novo naoblačenje. Prema prognozi meteorologa, kiša i pljuskovi očekuje nas sutra u toku dana.

Kratkotrajno intenziviranje padavina očekuje se sutra uveče u zapadnoj Srbiji i Vojvodini, a u toku noći i u sredu i u ostalim krajevima.

Kako upozoravaju iz RHMZ, najviše kiše biće na jugu Srbije u sredu, od 20 do 40 milimetara za 24 sata, a pljuskovi kiše lokalno mogu biti praćeni jakim ili olujnim vetrom.

Kada je u pitanju biometeorološka prognoza, ovo vreme izazvaće tegobe kod većine hronično obolelih. Naročito se oprez savetuje astmatičarima, srčanim bolesnicima, kao i nervno labilnim osobama. Od meteoropatskih reakcija danas mogu biti prisutni glavobolja, nervoza i bolovi u kostima i zglobovima.

Ni sutra biometeorološke prilike nisu povoljne za hronične bolesnike, pa im se savetuje redovno uzimanje terapije i smanjena aktivnost, a tipične meteoropatske reakcije mogu se javiti u jačoj formi. Savetuje se maksimalna pažnja u saobraćaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari