RHMZ: Porast vodostaja reka u Srbiji 1Pre nekoliko dana poplavljena domaćinistva u Novom Selu i Gabrovcu Foto: printscreen/belami.rs

Na Belom Timoku vodostaji će biti u porastu od 8. do 11. marta sa prevazilaženjem granice redovne odbrane kod Knjaževca, a granice vanredne odbrane od poplava kod Zaječara.

Na Crnom Timoku vodostaji će se kretati iznad granice redovne odbrane od poplava, objavio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Na slivovima Južne i Zapadne Morave vodostaji će biti u porastu od 8. do 11. marta sa prevazilaženjem granica vanredne odbrane od poplava na donjem toku Toplice, na Veternici, na Ibru i na pritokama gornjeg toka Zapadne Morave.

Na Limu i na Drini vodostaji će biti u porastu od 8. do 12. marta sa dostizanjem granice redovne odbrane od poplava, upozorio je RHMZ.

Do petka intenzivno otapanje snega u brdovito-planinskim predelima do 1.300 metara visine, a od subote i na višim planinama. Vodostaj Velike Morave je u manjem i umerenom porastu sa tendencijom porasta naredna tri dana, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

U slivu te reke ipak se ne očekuje proglašenje vanredne odbrane od poplava.

Lokalni put Čepure – Trešnjevica kod Paraćina je od sinoć zatvoren za saobraćaj jer se reka izlila u nebranjeni deo korita, što se inače dešava svake godine.

Velika Morava kod Ćuprije danas je dostigla nivo od 312 cetimetra, a redovna odbrana od poplava proglašava se na 400 centimetra.

Očekuje se da na Velikoj Moravi kod Bagrdana u četvrtak bude proglašena redovna odbrana od poplava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari