Riba u Kolubari potrovana amonijakom, sumnja se na obližnju fabriku 1Foto: Facebook/Savski nasip

Oko pola tone ribe uginulo je u reci Kolubari nizvodno od Valjeva, zbog izlivanja otrovnih materija u reku, navodi grupa građana Savski nasip na svom Fejsbuk profilu.

Pomor ribe desio se u blizini mesta Divci, na potezu od Divaca do Mlađeva, objašnjava Savski nasip.

Prema njihovim rečima, nedaleko od ovog mesta nalaze se bunari koji služe za snabdevanje Lazarevca pijaćom vodom.

Kako portal Nova.rs piše, meštani tvrde da je u reku ispušten amonijak, ali i fekalije sa obližnje farme i dodaju da nije prvi put da se to dešava.

„Meštani i vodočuvari satima su iz reke vadili mrtvu ribu, a na lice mesta je izašla policija i inspekcija. Prema nezvaničnim saznanjima, za pomor ribe odgovorna je farma “Stočar” iz Divaca, kojoj nije prvi put da otpad sa farme direktno baca u reku“, piše Nova.rs.

Još uvek nije utvrđeno koliko je ribe otrovano.

Inspekcija je  obavila nadzor na farmi “Stočar”, ali i dalje nema zvaničnih informacija da li će protiv odgovornih lica biti pokrenut postupak.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

5 reagovanja na “Riba u Kolubari potrovana amonijakom, sumnja se na obližnju fabriku”

  1. Pola tone je izvadjeno na 60 metara Kolubare,celim tokom koje je zahvaceno trovanje uginulo je sigurno 15-20 tona ribe…..kakvi pola tone,da je toliko pevali bi!!!!ovako Kolubara je od prekjuce u tom delu mrtva reka!!!zlocinci….

  2. Opštinskoj vlasti je blagovremeno ukazivano na EKOCID koji već dve godine vrši pomenuta farma pilića. Verovatno čekaju da ljudi koji piju vodu iz okolnih bunara prođu isto kao ove ribe.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.