Deo roditelja dece 8/2 OŠ „Vladislav Ribnikar“: Zgroženi smo ovakvim ponašanjem Vlade Republike Srbije

Ostavite komentar


  1. Hvala ovim roditeljima sto su se oglasili. Potpuno drugu tezinu ima kada oni to kazu, nego neki drugi roditelj ili Savet roditelja. Predugo se cutalo. A cutalo se samo iz saosecanja i postovanja prema roditeljima koji su izgubili decu. Niko ni rec nije rekao kada su se donosile busilice i busio natpis skola dok su deca u to vreme sedela na casovima, dok se prolivala crvena farba kao krv ne razmisljajuci ni na trenutak da li ce tuda proci neko od dece koje je pravu krv videlo i borilo se za svoj zivot tog dana. I da li ce ih to uznemiriti. Cutalo se, a nije trebalo.
    Kao sto niko ne moze da bira kakva kazna ce snaci ubicu i njegove roditelje, tako ne mogu da biraju pojedinci sta ce biti sa skolom, vec strucna lica psiholozi imajuci u vidi nabolji nacin za oporavak sve dece u toj skoli, kao i nastavnika koje se retko ko seti da spomene. Tolike uvrede su izrecene na racun nastavnika, roditelja i dece iz skole da je to nestvarno.
    Ukoliko je strucni tim doneo odluku da je za oporavak dece najbolje da se sto pre vrate u skolu, drzava je trebalo da stoji iza te odluke, a ne da je menja kako ko glasnije podvikne. Ovde se odluke donose samo prema tome ko glasnije podvikne i ko je agresivniji.
    U Pragu su isto kosultovali strucnjake iz drugih zemalja i dobili odgovor da se sto pre otvori fakultet. Niko nije protestovao protiv te odluke, niko nije doneo busilice da skine natpis fakultet. Ljudi su se uhvatili za ruke i okruzili zgradu fakulteta u simbolicnom zagrljaju za tu ustanovu u kojoj su se dogodila ubistva da je na simbolican nacin izlece i da svi pruze utehu jedni drugima kako bi se zajedno oporavili.
    Cesto se cuje da ljude boli sto su se deca vratila u skolu posle nedelju dana kao da nista nije bilo. Ali to apsolutno NIJE tacno. Niko se nije vratilo u skolu kao da nista nije bilo. Vratili su se u skolu sa dubokom svescu sta se tamo dogodilo i uz napore da se zalece i deca i nastavnici i skola i da se neguje uspomena na one koji vise nisu tu.

  2. Napokon da se cuje i glas razuma, napokon da se skrene paznja na decu koja idu i vole svoju skolu,svoje nastavnike i drugare… Nadam se da je bilo dosta skupljanja glasova i klikova na temu enormne tragedije koja je zadesila nasu skolu,drzavu i drustvo,Ribnikar je uvek bio svetionik zajednistva,sloge i dobre energije,nadam se da cemo uspeti da nadjacamo gnusno delo koje je sada sinonim nase skole,jer nasa skola ima bezbroj stvari koje su za ponos,pre svega divan kadar,fenomenalnu decu i duh zajednistva i pripadnosti skoli koji ne bledi ni u generacijama roditelja sadasnih djaka koji su i sami Ribnikarci- jer sve nas veze ista stvar- nasa je skola Ribnikar ❤️

  3. Mene je sramota od komentara koje ste postavili (D i Ivana).
    Roditeljima poginule dece stavljate so na ranu (i Vi i roditelji koji su bez trunke razumevanja poslali zahtev). Još i srca stavljate pored imena škole.
    Vidimo na delu kakav je taj svetionik zajedništva iz Ribnikara bio, a koji se stalno spominje, i kakav je uticaj imao, kada je učenik od 13.godina streljao svoje drugare i čuvara a nekoliko dece ranio (i nastavnicu). Da li ste se zapitali uopšte za ovih 10. meseci šta u toj školi nije bilo u redu kada je moglo ovo da se desi? Vaša deca bi sigurno razumela kada biste popričali sa njima i lepo im objasnili, kao odrasli ljudi, o tome šta je empatija, o drugarima koji više nikada neće završiti osnovnu školu, o mestu gde se to desilo a koji ne može biti škola posle svega, o smanjenom prostoru u kom trenutno borave i zašto je prostor smanjen… Deca su upijači i sve razumeju ako im se fino i lepo objasni. Zaista mislite da deca treba da trče, pevaju, igraju kolo i organizuju priredbe baš na tom mestu? Da li se organizuje igranje u Šumaricama? Ili u Jajincima u spomen parku? Nedostaju vam kvadrati i prostor? Deca nemaju uslove? Pa tražite od nadležnih da izdvoje novac za novu zgradu škole u blizini (ako vam je to toliko bitno, a verujem da jeste s obzirom da veliki broj dece dolazi iz drugih delova grada pošto je očigledno vama prestiž da dete ide u to školu a ne deci), u kom će deca i nastavni kadar da borave. Važna vam je zgrada, zidovi…neverovatno. Da, u pravu su roditelji koji tvrde da sve radite po principu „Hvala Bogu, nije moje“.

  4. Ако може неко да помене ону децу и омладину побијену дан касније,било би људски.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.