Kao svakog 20. avgusta od 2006. godine, kapije dvorišta u Nemanjinoj 41 u Požarevcu biće otvorene za brojne posetioce, koji će na grobu Slobodana Miloševića (1941-2006), bivšeg predsednika SR Jugoslavije i Srbije, obeležiti njegov 72. rođendan. Počast Miloševiću na dan njegovog rođenja odaće članovi požarevačkog SPS-a i građani iz svih krajeva Srbije, koji ovaj datum ne propuštaju već sedam godina.


– Za ovaj dan nema posebnog protokola i svi koji žele da odaju počast predsedniku Miloševiću, dobrodošli su. Mi ćemo sigurno to uraditi, kao i svih godina do sada. Što se tiče ostalih stranaka, za sada nam još nijedna nije najavila svoj dolazak – rekao je čelnik požarevačkog SPS-a i gradonačelnik Požarevca Miomir Ilić. Sudeći prema ovoj izjavi, na grobu Miloševića ne očekuje se niko od visokih funkcionera SPS-a, pa tako ni Milutin Mrkonjić, njegov najveći simpatizer.

Osim snahe Milice Gajić i unuka Marka, koji žive u komšiluku i redovno obilaze grob Miloševića, to još nijednom nisu učinili njegova supruga Mirjana Marković i sin Marko, jer od petooktobarskih promena 2000. godine žive u Rusiji. U njihovom odsustvu, o održavanju groba brinu požarevački socijalisti, koji su i glavni domaćini delegacijama koje dolaze da obeleže godišnjice vezane za Slobodana Miloševića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.