Zbog zatečenog stanja u javnom toaletu na autobuskoj stanici u Vladičinom Hanu, a nakon kompletnog uvida na licu mesta izrekla sam kaznu odgovornom šefu stanice od pet hiljada dinara i protiv Kompanije „Kavim“ podnela prekršajnu prijavu – potvrdila je za Danas sanitarna inspektorka Mladenka Stevanović.


Ona je u rešenju koje će biti dostavljeno menadžmentu „Kavima“ u Vranju naložila vrlo kratak rok za kompletnu rekonstrukciju javnog toaleta. Inspektorka Stevanović podseća da je zbog istog propusta u održavanju, ovo saobraćajno preduzeće i pre nego što je njegov vlasnik postala izraelska kompanija, bilo kažnjeno sa 100.000 dinara.

– Uočili smo problem i počeli odmah da radimo na rekonstrukciji javnog toaleta na stanici u Hanu. To će biti vrlo brzo rešeno i očekujemo da uspostavimo sanitarni red kao što postoji na stanici u Vranju. Želimo apsolutnu saradnju sa lokalnom samoupravom u Vladičinom Hanu i spremni smo da objekat izdamo u podzakup – rekao je za Danas Nebojša Radulović, direktor „Kavima“ u Vranju.

Ovakvom brzom reakcijom nadležnih inspekcijskih organa, ali i rukovodstva izraelske kompanije zadovoljan je i predsednik Opštine Vladičin Han Nenad Mitrović, koji navodi da bi „sve ostalo mrtvo slovo na papiru da se nije pojavio tekst u Danasu“.

– I ovoga puta mediji su prelomili stvar i ja u tom pogledu smatram da je Danas odigrao još jednu vrlo važnu ulogu kroz tekst koji sam razumeo i kao građansku inicijativu što nije tako čest slučaj kada su u pitanju mediji i novinari sa juga Srbije jer o ovom problemu nije pisao nijedan lokalni medij – navodi za Danas Mitrović.

Na inicijativu Danasa narednih dana doći će i do sastanka predsednika hanske opštine i Kompanije „Kavim“, a obostrano je iskazana spremnost da se nakon završetka rekonstrukcije toaleta na autobuskoj stanici uspostavi radno vreme, uvede fiskalna kasa i objekat da u zakup.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari