Romski kvart „Didino naselje“ u Kostolcu dobija dečije igralište 1Foto: sattelevizija.com

Grad Požarevac objavilo je javni poziv za prezentaciju urbanističkog projekta sa elementima preparcelacije za igradnju kombinovanog dečijeg igrališta na uglu Partizanske i ulice Ivana Kosančića u takozvanom “Didinom naselju” u Kostolcu gde pretežno stanuju romske porodice.

Urbanistički projekat se realizuje kao deo tehničke pomoći Gradskoj opštini Kostolac kroz projekat „EU podrška unapređenju uslova života Roma“.

Igralište je planirano u okviru „Didinog naselja“ u kojem živi oko 1.000 stanovnika , pretežno Roma.

Uređenje dečijeg igrališta je jedan od prioriteta lokalne zajednice jer će biti raspoloživo romskom i drugom stanovništvu a doprineće boljoj integraciji stanovnika tog naselja.

Lokacija se danas koristi kao igralište na kojem postoji travnati teren sa rekvizitama za mali fudbal i košarku.

Novo urbanističko rešenje podrazumeva izgradnju višenamenskog sportskog terena, dečiji zabavni park i uređene parkovske površine.

Centralni deo parcele je namenjen za višenamenski sportski teren na asfaltnoj podlozi sa ogradom visine tri metra.

U južnom delu lokacije predviđena je gradnja dečijeg zabavnog parka na tartan podlozi, namenjenog za uzrast do osam godina.

Prostor između igrališta biće zatravnjen, osvetljen i opremljen klupama i kantama za smeće.

Javna prezentacija urbanističkog projekta biće organizovana od 26. januara do 2. februara u kacnelariji broj 137 na prvom spratu zgrade Gradske uprave Požarevac, u terminu od 10 do 13 časova, kao i na internet stranici grada Požarevca.

Pozivaju se sva zainteresovana pravna i fizička lica da izvrše uvid u urbanistički projekat i svoje primedbe i sugestije u pisanom obliku dostave.

Odeljenju za urbanizam i građevinske poslove, preko pisarnice Gradske uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari