RTS: Pozlilo Damnjanu Kneževiću, lideru Narodnih patrola, pred saslušanje u tužilaštvu 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO)

Damnjanu Kneževiću, lideru Narodnih patrola koji je uhapšen zbog sumnje da je pozivao na nasilnu promenu ustavnog poretka, pozlilo je pre današnjeg saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, preneo je RTS.

Pozivajući se na agenciju Tanjug, RTS je preneo da je zbog toga u zgradu Palate pravde u Beogradu pozvala Hitna pomoć.

Knežević, Dejan Zlatanović, urednik portala Srbin info i član Narodnih patrola Dejan Boboček u toku dana treba da budu saslušani u tužilaštvu, imajući u vidu da večeras ističe 48 sati od njihovog hapšenja.

Podsetimo, Knežević i Zlatanović bili su među govornicima na skupu koji je u sredu uveče organizovan ispred zgrade Predsedništva Srbije. Knežević je na skupu izjavio da su oni “spremni za mnogo više od nereda”

– Niko ko je u SNS više ne može da se zove Srbinom. Gde si Vučiću, jesi pobegao u Kragujevac? Kunem vam se spremni smo za mnogo više od nereda. Molimo državno rukovodstvo da blokira ulazak Kosova bar na mesec dana da sklonimo ovog izdajnika. Ako ga ne sklonimo večeras, između ostalog rekao je Knežević.

Zlatanović je, s druge strane, govoreći o nameri predsednika Srbije da potpiše francusko-nemački sporazum okupljenima rekao “Ko potpiše, njega ubiše”.

Dejan Boboček, takođe pripadnik Narodnih patrola uhapšen je, kako je saopštio MUP, dok je putovao ka Beogradu. Prema istom izvoru pronađena je puška sa snajperskim nišanom, zbog čega se on pored pozivanja na nasilnu promenu ustanog uređenja sumnjiči i za neovlašćeno držanje oružja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari