Društvenim mrežama kruži poziv: Prvi rusko-srpski bal 7. marta u Beogradu 1Foto: Shutterstock/O_Lypa

„U martu će se održati prvi pravi rusko-srpski bal u Beogradu, posvećen prazniku naših divnih dama“, stoji u pozivu na društvenim mrežama za „Bal u Beogradu“ koji će se održati 7. marta u Teatru 78.

Kako se navodi na sajtu koji je napravljen za ovaj događaj, biće mnogo klasičnih plesova, koje će prisutni naučiti na licu mesta, a plesovi za balsku programu te večeri odabrani su tako da svako može da igra, te da „neće biti teško“.


„Po prvi put u srcu Srbije, u veličanstvenom Beogradu, otkriva se stranica magije i sofisticiranosti: jedinstveni bal posvećen prolećnom prazniku 8. marta. Zamislite sebe kao deo uzbudljive proslave, gde se ruska i srpska kultura susreću u elegantnom plesu. Ovo nije samo događaj; ovo je putovanje u svet klasične lepote i gracioznosti, gde svaki ples prethodi master-klas od profesionalaca. Za dame – ovo je prilika da osete sebe kao kraljice bala, da klize po parketu u zapanjujućim haljinama, stvorenim da ostvare snove. Poklonite sebi ili vašim voljenima ne samo veče, već magiju koja će zauvek ostati u sećanju. Ne propustite šansu da budete deo prvog i nezaboravnog bala u Beogradu, gde se muzika, ples i prijateljstvo prepliću, stvarajući jedinstvenu atmosferu praznika. Pozivamo vas da otkrijete svet gde se lepota i elegancija susreću na tancpodijumu“, piše na sajtu bal.busines.rs.

Ceo događaj će „osvetliti“ profesionalni fotograf, piše na sajtu.

Rusko-srpski bal: Plan i program večeri

Na sajtu organizacije se navodi i program celog bala po kom okupljanje gostiju počinje u 19 časova.

„U sali postoji mesto gde možete da se presvučete i ostavite stvari. Imaćete 30 minuta da se presvučete, preobujete, fotografišete i pripremite za bal“, piše na sajtu.

Svečano otvaranje bala rezervisano je za 19 i 30 časova, a zvucima Poloneza biće otvoren program plesa.
„Kratka pauza da se skupe snage i ponovo zavrte u plesu“, navodi se u programu uz satnicu od 20 i 30.

Završetak Bala očekuje se za oko 21 i 30.

„Celo veče provešćete u društvu plesnih majstora. Ovo je prelepa kolaboracija rusko-srpskih tradicija“, navodi se uz fotografije i kratke biografije organizatora Tatiane Maksimove i koreografa Petra Marjanovića.

Društvenim mrežama kruži poziv: Prvi rusko-srpski bal 7. marta u Beogradu 2
Foto: Printscreen/bal.busines.rs

Kakva su pravila oblačenja?

Što se tiče pravila oblačenja za muškarce, očekuje se klasično odelo ili košulja sa dugim rukavima svetle nijanse i pantalone.

Nije dozvoljeno nošenje plavih farmerki, majica, džempera, kao ni patika.

Za žene su predpočtne večernje haljine ili haljine do poda, pastelnih tonova.

Kroj haljine može biti bilo koji – sa korsetom, sa rukavima ili bez, sa bujnom suknjom ili ampir.

Nije dozvoljeno nošenje suknji i haljina iznad kolena.

Učešće, ipak, nije bespaltno

„Želimo da vam bude udobno u sali, zato je broj mesta ograničen. Plaćanje se vrši na licu mesta. Ali da biste došli do nas neophodno je da se registrujete“, piše na sajtu.

Cena jedne karte je 2.500 dinara, za par 5.000 dinara.

U cenu ulaze, pored ulaza za jednu osobu odnosno par, upoznavanje sa balskim plesovima, master-klas plesnih majstora, profesionalni zvučni režiser i foto sesija fotografa.

Na pitanje šta uraditi ukoliko nemate partnera ili partnerku sa kojima bi došlo, organizatori navode da to nije problem.

„Balovi su izvorno bili zamišljeni kao prilika za upoznavanje. I na našem balu takođe će biti moguće prijaviti se ne samo kao parovi, već i pojedinačno. Dakle, ako nemate partnera/partnerku, sigurno ćete ga ili je upoznati kod nas“, navode iz organizacije.

Ko stoji iza organizacije?

Iako zvanični sajt postoji sa kontakt podacima, nije u potpunosti jasno ko stoji iza organizacije pomenutog događaja.

Kao organizatorka na sajtu, ali i Telegram nalogu na koji se upuće za prijave, navodi se Tatiana Maksimova uz opis da je višestruka učesnica ruskih takmičenja u lepoti.

Prva objava na Instagram nalogu koji se dovodi u vezu sa sajtom postavljena je u decembru 2022. godine, a do januara 2023. godine na pomenutom profilu promovisana je škola modelinga za devojčice preko pet godina, devojke i žene u Rusiji.

Od pre tri nedelje pomenuti profil ponovo je vraćen u upotrebu, ali su se sada na njemu našle objave na ruskom i srpskom jeziku a čija tematika se tiče balova, pravila ponašanja i oblačenja na istim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari