Od troje srpskih predstvanika u konkurenciji dublova samo je najbolji među njima, Nenad Zimonjić, ostvario uspešan start na Australijan openu. Prvi favoriti za osvajanje titule, srpsko-kandski par Zimonjić i Danijel Nestor bez ikakvih problema savladali su Francuze Žeremija Šardija i Žila Simona – 2:0 (6:3, 6:2). U narednom kolu najbolji dubl sveta će odmeriti snage sa Poljakom Lukašom Kubotom i Austrijancem Oliverom Maračem.

Za razliku od Zimonjića, Janko Tipsarević i Viktor Troicki eliminisani su u prvom kolu od Argentinaca Lukasa Arnolda Kera i Huana Monaka sa 2:0 (6:3, 7:6). Ovaj poraz je za njih značio i definitivan oproštaj od Melburna, jer su prethodno u singlu završili takmičenje u drugom kolu.

Poraz na startu takmičenja muških parova pretrpeo je i Dušan Vemić. Srpskog tenisera, koji je nastupao u paru sa Hrvatom Lovrom Zorkom, nadigrali su Amerikanci Rejdživ Ram i Bobi Rejnolds – 2:1 (4:6, 6:4, 6:2).

Preostali srpski predstavnici u singlu rano jutros su igrali mečeve trećeg kola. Novak Đoković je sa Amerom Delićem odigrao drugi meč na Rod Lejver areni. Odmah po završetku ovog susreta na teren je izašla Jelena Janković koja je ukrstila rekete sa 26. nosiocem Japankom Ai Sugijamom. Ana Ivanović je meč protiv 29. favorita turnira Alise Klejbanove iz Rusije odigrala na Hajsens areni.

Ispala Venus Vilijams

Španska teniserka Karla Suares Navaro priredila je najveće iznenađenje četvrtog dana Australijan opena savladavši šestu nositeljku Venus Vilijams sa 2:1 (2:6, 6:3, 7:5). Suares Navaro se nalazi na 46. mestu WTA liste i ovo joj je prvo učešće na Otvorenom prvenstvu Australije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari