Ružić čestitao Beogradskom univerzitetu napredak na Šangajskoj listi 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Ministar prosvete Branko Ružić čestitao je Univerzitetu u Beogradu na napretku koji je ostvario na Šangajskoj listi i zauzeo poziciju između 401. i 500. mesta od rangiranih 1000 univerziteta u svetu.

Ovaj uspeh je veliko priznanje za Univerzitet u Beogradu, ali i potvrda kvaliteta i rezultata koji su postignuti u visokom obrazovanju i nauci. Jedan od njih je svakako i zalaganje naših naučnika koji su kvalitetom svojih radova doprineli da se naša pozicija na ovoj prestižnoj listi popravi u odnosu na prošlu godinu, ali i reformi koje smo sproveli u oblasti nauke i većeg ulaagnja u razvoj naučne infrastrukture“, naveo je Ružić koji očekuje da u narednim godinama taj uspeh bude još bolji.

On je naveo da je uveren da će ovogodišnji uspeh biti podsticaj i motivacija za naše naučnike, ali i naučne institucije.

„Ponosan sam na Univerzitet u Beogradu i naše naučne radnike. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i do sada, podržavaće razvoj visokog obrazovanja i nauke i raditi na unapređivanju kvaliteta. Zbog toga verujem da će u narednim godinama univerziteti u Beogradu i Novom Sadu popraviti rang na ovoj listi, a da će i ostali naši univerziteti uskoro naći svoje mesto na njoj“, kazao je ministar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari